Računalništvo, telefonija
01.04.2016 10:55

Deli z drugimi:

Share

Vabljeni po znanje in navdih na slovensko obalo!

Vabljeni po znanje in navdih na slovensko obalo!
Vabljeni po znanje in navdih na slovensko obalo!

Ljudje smo danes vpeti v najrazličnejše mreže: tehnološke, komunikacijske, mreže poznanstev. Internet je pojem, ki nas čedalje bolj povezuje – tako na medsebojni kot na tehnološki ravni. 23. zaporedna neodvisna konferenca Dnevi slovenske informatike, na kateri bomo raziskovali pojav medosebnega in tehnološkega povezovanja, bo letos potekala od 11. do 13. aprila v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. Dokazovali bomo, da igra ravno vseobsežnost interneta ključno vlogo pri oblikovanju poslovne prihodnosti. Konferenca bo tudi letos navdušila z bogatim naborom zanimivih vsebin in predavateljev in osvetlila slovenske dosežke s področja računalništva in informatike. Program bodo tekom konference povezovali Anže Tomić, Bernarda Žarn, Igor E. Bergant in Alenka Mirt.

Internet ljudi (11. april)

Predkonferenca bo posvečena komunikaciji kot ključni prvini sodobnih poslovnih strategij. Na okrogli mizi z naslovom Ljudje smo danes povezani bolj kot kadarkoli bodo svoje vizije upravljanja družbenih omrežij predstavile slovenske strokovnjakinje z različnih področij: Tamara Langus iz Turizem Ljubljana, PRovka in blogerka Tjaša Kokalj, Enisa Mujezinović iz Odprte kuhne in Karmen Mlinar iz Lidla.

Svoje poglede na e-marketing in e-prodajo bosta z nami delila Aljoša Domijan, solastnik enaA.com in Darko Dujić, predsednik Društva za marketing Slovenije ter direktor Ceneje.si, šefinja protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti pa nam bo predstavila pravila poslovnega bontona.

Internet stvari (12. april)

Slovesni začetek konference bo obeležil častni gost predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, podeljena bodo priznanja Slovenskega društva INFORMATIKA in priznanje za najboljši informacijski projekt leta. Na drugem dnevu konference se bomo posvetili internetu stvari. Z nami bo mednarodno priznani strokovnjak za internet stvari Rob van Kranenburg, ki bo predstavil koncept pametne hiše, avtomobila in celo mesta. Podpredsednik A. T. Kearney Marko Derča bo predaval na temo digitalne transformacije, Marjan Rožman pa nam bo predstavil novodobna plovila Quadrofoil ter sistem izposoje tovrstnih plovil.

Okrogla miza z naslovom Naprednost pametne tehnologije bo združila strokovnjake in podjetnike, ki koncept interneta stvari uspešno uveljavljajo v svojem poslu: k njej bodo prisedli novinar Lenart J. Kučić, Marko Lotrič iz družbe Lotrič laboratorij za meroslovje d.o.o., Luka Mali, ki je specialist na področju brezžičnih komunikacij, povezanih naprav in aplikacij interneta stvari, Tomaž Erjavec, ki je uspel s start-upom Doctrina in Denis Lončar, ki je razvil koncept pametnega walkie-talkieja Gotoky.

Internet idej (13. april)

Tretji dan konference bo postregel z inovativnimi idejami in aktualnimi temami informatike. V dopoldanskem času bodo na sporedu vzporedne sekcije, popoldne pa bodo na vrsti plenarna predavanja. Z nami bosta med drugimi Luka Zevnik iz podjetja Blackbox in Jurij Bertok, generalni direktor slovenskega Direktorata za informatiko.

Program in informacije o konferenci so objavljeni tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več