Računalništvo, telefonija
21.02.2014 14:49
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preverite, ali je poslana e-pošta v Gmailu prebrana

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Podjetje iz San Francisca imenovano Streak je razvilo brezplačen dodatek za brskalnik Google Chrome, ki bo spremenil pravila igre elektronske pošte –  uporabnikom namreč omogoča, da vidijo, kdaj so prejemniki elektronsko pošto odprli! Z uporabo Gmail računa bodo pošiljatelji prejeli obvestilo kdaj je bila pošta odprta, ter tudi kdo jo je odprl.

Ena izmed ne najbolj uporabnih, za nekatere celo zelo motečih funkcij pa bo ta, da bo pošiljatelj prejel podatke tudi o kraju odpiranja pošte. Dodatek bo prikazal elektronsko pošto na mapi, kar da uporabniku realno-časovno sliko lokacije prejemnika. Med drugim bo uporabnik tudi videl, na katere povezave v pošti je prejmnik kliknil. Gre torej za neke vrste MailChimp vstavek za Gmail.

Nad pošto, poslano s Streakom, se izriše ikonica z očesom. Ko prejemnik odpre e-mail, se ta ikonica obarva zeleno, s čimer signalizira pošiljatelju, da je bila njihova pošta prebrana. Prejemnik ne potrebuje dodatka Streak, da bi pošiljatelj videl, če je bila njegova pošta prebrana. Poslana elektronska pošta ne obvesti prejemnika, da pošti sledimo.

Pri Streaku sicer niso prvi, ki nudijo tako storitev; Bananatag nudijo podobne storitve, ki pa niso zastonj, ter ne izdajajo lokacije prejemnika.

Zakaj slediti elektronski pošti?

Sledenje izniči faktor ugibanja v komuniciranju prek elektronske pošte, ter nam da jasno vedeti, da je bila naša pošta prejeta, ter ali je bila prejeta pravočasno. Namenjeno naj bi bilo predvsem  trgovcem, odvetnikom, študentom ter nezaposlenim, ki iščejo zaposlitev. Vsi vemo, kako frustrirajoče je lahko, ko pošljemo na stotine prošenj z življenjepisi in raznimi prilogami različnim podjetjem, ne dobimo pa odgovora na vse prošnje-ali pa še slabše, redko sploh dobimo odgovor. Ali pa smo v stiski s časom, ter nas zanima, ali lahko računamo, da je prejemnik prejel ključne informacije, ki smo mu jih poslali zadnjo sekundo pred rokom.

S sledenjem pošti nam bi to na primer olajšalo odločanje ter pripomoglo h komunikacijski izkušnji. Vedno pa obstaja nekakšen “strah” pred zlorabljanjem takih dodatkov za vdiranje v zasebnost. Z aplikacijo lahko namreč uporabnik enostavno vidi, če ste res doma, kakor pravite, ali pa na primer raje nekje popivate brez njega.

Streak je na voljo tudi za pametne telefone.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več