Računalništvo, telefonija
01.08.2014 18:28

Deli z drugimi:

Share

Vdor v Evropsko centralno banko

Evropska Centralna Banka (ECB) je nedavno poročala o vdoru v bazo podatkov na svoji spletni strani. Ukradeni so bili e-naslovi in telefonske številke.
Vdor v Evropsko centralno banko
Vdor v Evropsko centralno banko

ECB je priznal, da so doživeli vdor v bazo podatkov in izmik osebnih podatkov. Povezava do informacij o evru je bila ogrožena, s pomočjo katere so nepridipravi z lahkoto prišli v celoten sistem in ukradli občutljive informacije od ljudi, ki se udeležujejo ECB kongresov.

Kiberkriminalci so trdno prepričani in zatrjujejo, da so dobili podatke od ljudi, ki se konferenc udeležujejo, kot tudi drugih udeležencev. Ta baza je fizično ločena od preostalih podatkov, zato podatki navadnih smrtnikov naj ne bi bili ogroženi. Po poročanju ECBja ”noben interni sistem s kritičnimi podatki ni bil ogrožen”, vendar so pa bili odtujeni elektronski naslovi, kot tudi fizični naslovi in telefonske številke.

ECB sicer vodi najbolj šifrirano bazo podatkov na svetu, vendar očitno vseeno niso tako varni, kot zatrjujejo. Po poročanju britanskega BBCja, je bilo odtujenih približno kar 20.000 elektronskih naslovov, ko tudi nekaj telefonskih števil in fizičnih naslovov.

Nepridipravi so že iz neznanega elektronskega naslova poslali zahtevo za denar, v zameno za podatke. Organizacija trenutno zbira vse udeležence, ki so bili žrtve vdora. Tudi dostopna gesla so bila že zamenjana, kot preventivni ukrep. Osebje je bilo prav tako že obveščeno o vdoru.

”ECB vzame varnost zelo resno” je dejala organizacija. ”Nemška policija je bila obveščena o tatvini in preiskava se je že začela” še navajajo.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več