Računalništvo, telefonija
19.05.2016 14:28

Deli z drugimi:

Share

Veličastni Android N na voljo za prenos

Mobilni operacijski sistem Android N navdušuje v vseh pogledih!
Mobilni operacijski sistem Android N navdušuje v vseh pogledih!

Podjetje Google je na nedavni tehnološki konferenci Google I/O napovedal razpoložljivost prve poskusne različice najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Android N. Novost je vsaj po zagotovilih računalniškega giganta dovolj zanesljiva, da jo lahko brez težav uporabljamo tudi za vsakodnevna opravila. Pri podjetju Google so prepričani, da bodo uporabniki mobilnih naprav novost takoj vzljubili, saj je opremljena z vsemi možnostmi, ki so jih uporabniki pogrešali pri njeni predhodnici.

Ena največjih novosti mobilnega operacijskega sistema Android N je nedvomno privzeta podpora za navidezno resničnost. S tem so pri podjetju Googlu napovedali neposredno vojno Facebooku, ki je že predstavil virtualna očala Oculus in temu primerno tudi prve aplikacije za virtualno resničnost. Novost je opremljena tudi s povsem prenovljenim sistemom za večopravilnost, saj se bodo aplikacije v ozadju v primeru neuporabe samodejno zaprle. Mobilni operacijski sistem Android N bo zagotovo razveselil tudi ljubitelje računalniških iger, saj bo omogočal precej bolj tekoče izrisovanje tridimenzionalnih vsebin. Novost prinaša izboljšave tudi na področju nameščanja mobilnih aplikacij, saj se bodo te namestile kar 75 odstotkov hitreje in bodo na pomnilniku pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika porabile kar polovico manj prostora.

Poskusna različica mobilnega operacijskega sistema Android N žal ni na voljo za vse, ampak zgolj za lastnike mobilnih naprav Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C in General Mobile 4G (Android One). Če razpolagate z eno od navedenih naprav in bi radi preizkusili Android N med prvimi, so navodila za prenos in namestitev dosegljiva na spletni povezavi bit.ly/Android-N-Beta-RN.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več