Računalništvo, telefonija
21.09.2016 13:51
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi macOS Sierra bo znatno izboljšal delovanje vašega računalnika!

Uporabniki računalnikov Apple pod napadom resne zlonamerne kode!
Uporabniki računalnikov Apple pod napadom resne zlonamerne kode!

Če uporabljate Applove osebne računalnike MacBook, iMac in druge sisteme družine Mac, vas bo zagotovo razveselila novica, da lahko sedaj znatno izboljšate delovanje vašega računalniškega sistema. Računalniški gigant je namreč ponudil v prenos operacijski sistem MacOS Sierra, ki je prevzel mesto dosedanjega operacijskega sistema OS X. Novost je mogoče namestiti na bogato paleto Applovih naprav, in sicer namizne računalnike iMac (od druge polovice leta 2009 naprej), prenosnike MacBook (od druge polovice leta 2009 naprej), MacBook Air (od druge polovice leta 2010 naprej) in MacBook Pro (od sredine leta 2010 naprej), miniaturne računalnike Mac mini (od sredine leta 2010 naprej) ter delovne postaje Mac Pro (od sredine leta 2010 naprej).


Programerji podjetja Applu so se pri pripravi operacijskega sistema MacOS Sierra osredotočili predvsem na zagotavljanje tekočega delovanja sistema in izboljšanje nekaterih varnostnih elementov. To pomeni, da posodobitev ne bo ravno prinesla veliko funkcionalnih novosti ampak zgolj izboljšanje trenutnega stanja. Takšne posodobitve pa so seveda več kot dobrodošle, saj se v hitri dirki predstavljanja novih funkcij prevečkrat pozabi na zanesljivo in hitro delovanje operacijskih sistemov, kar se v končni fazi pozna oziroma vidi na nezadovoljenih uporabnikih. Operacijski sistem MacOS Sierra bo uporabnike Applovih računalnikov razveselil še z digitalno asistentko Siri in univerzalno odložišče, ki bo omogočalo kopiranje vsebin med Applovimi mobilnimi telefoni in osebnimi računalniki. Te je sedaj seveda mogoče odkleniti tudi s pomočjo pametne ročne ure Apple Watch, kar pomeni, da gesla niso več nujno potrebna. Poleg tega je mogoče uporabljati še številne napredne možnosti plačilnega sistema Apple Pay.

Če boste pri namestitvi ali uporabi novosti naleteli na težave nič zato, saj se po pomoč in nasvete lahko kadarkoli zatečete na forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901