Računalništvo, telefonija
26.04.2016 11:49
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Virtualna tabla za kreativno razmišljanje

Olajšajte si delo in delo delovnih skupin, poenostavite distribucijo in predstavitve poglavitnih informacij. Zelo močno orodje za dijake, študente, predavatelje in učitelje.
Virtualna tabla za kreativno razmišljanje
Virtualna tabla za kreativno razmišljanje

Kaj je MindManager?

Osnovna ideja orodja MindManager je zajemanje miselnih vzorcev – način vizualizacije predstavljanja idej in informacij. Tako kot zemljevidi pomagajo popotnikom na poti, da določijo, kam želijo iti in kam gredo, ter jim nato na poti pomagajo pri vključevanju popravkov smeri ter jih usmerjajo pri izogibanju oviram, miselni vzorci pomagajo uporabnikom pri zapisovanju idej in povezovanju informacij na način, ki pomaga prepoznati odvisnosti, medsebojne (vzročno-posledične) povezave in potencialna tveganja. Mnogi opisujejo orodje MindManager kot virtualno tablo, na kateri lahko vizualno zajemate in sporočate svoja najboljša razmišljanja. Uporaba orodja MindManager ima (zelo strnjeno) sedem glavnih prednosti.

1. Delo po principu miselnih vzorcev

MindManager vam omogoča viharjenje možganov in zajemanje idej v prosti formi, s tem ne zadržujete kreativnosti, ki jim po zaključenem procesu zbiranja zapiskov dodate strukturo in globino. Urejanje »povleci in spusti« (drag & drop) ter označevalniki (markers) dodajajo red v zapiske, povezujejo ideje in združujejo koncepte v nosilne teme. Vgrajene (miselne) predloge dodatno olajšajo pripravo čistih predstavitev pomembnih projektov (osebnih-skupinskih in zasebnih-poslovnih), tako pripravljeni prikazi pa vam nudijo učinkovit način komuniciranja.

2. Zmanjšana informacijska preobremenitev

MindManager vam omogoča organiziranje idej in informacij v enotnem pregledu, tako da lahko enostavno in hitro prepoznate povezave in zaključke. Enostavno je povezovanje med informacijskimi mapami, dodajanje priponk in povezav (spletnih ali internih), ki vam omogoča procesiranje informacij brez nepotrebnega skakanja med različnimi aplikacijami in brskalniki – zelo učinkovito oblikovanje nadzornih plošč globalnega uporabniškega okolja. Za še boljše organiziranje svojega dela lahko svojim zapiskom dodajate opravila, e-pošto in kontakte iz MS Outlooka (s sinhronizacijo).

3. Strukturiranje poslovanja, strateških/operativnih in projektnih načrtov

MindManager zagotavlja poglobljeno oporo pri obvladovanju informacij pri upravljanju kritičnih poslovnih procesov in pri odločanju. Vključene funkcionalnosti vodenega viharjenja možganov, 2 x 2 analitični pogledi, orodja za pripravo proračunov in napovedi ter vse potrebne funkcije upravljanja projektov nudijo okolje za vse hierarhične nivoje nekega sistema.

4. Izboljšana komunikacija

Uporabljen vizualizacijski format nudi v enovitem pogledu čist pregled celote kot tudi opazovanih podrobnosti, do katerih pride uporabnik z vrtanjem v želeno globino. S svojo prosto formo zajemanja razprav, zapiskov in dogovorjenih akcijskih elementov MindManager bistveno pripomore pri zagotavljanju učinkovitosti delovnih sestankov – z uporabo označevalnikov, simbolov in vgrajenih grafičnih podob je izpostavljanje bistvenih elementov preglednejše.

5. Hitrejši dostop do iskanih podrobnosti

Možnosti iskanja in filtriranja, dodajanje internih ali zunanjih povezav za hitre prehode znotraj/navzven in hkratnega pregledovanja več informacijskih map na zaslonu nudijo dodaten pospešek pri procesiranju in dostopanju do iskanih informacijskih kotičkov.

6. Odlično sodelovanje z vašimi obstoječimi orodji

MindManager je integriran z okoljema Microsoft in Apple ter njunimi produktivnostnimi aplikacijami, vključujoč MS Word, PowerPoint, Excel, Outlook, Project in Apple Keynote ter Pages. MindManager je delovno okolje, katerega končne rezultate lahko uporabniki brez zamud prenesejo v najprimernejši format končnega poročila. Izdelava dinamičnih datotek PDF za najširšo distribucijo rezultatov dela.

7. Podpora delu skupin prek celotne organizacije

MindManager Enterprise dodatno poveča dodano vrednost okolja s povezovanjem z MS SharePointom – zagotavljanje skupinskega upravljanja informacij in sodelovanje članov oddelčnih/delovnih/projektnih skupin. Z rešitvijo MindManager Enterprise lahko člani skupin prek celotne organizacije uporabljajo intuitivni vizualizacijski okvir za zajemanje in organiziranje informacij, za souporabo in sourejanje informacijskih map za reševanje problemov, postavljanje prioritet in koprocesiranje informacij.

Mogoč prevzem polne funkcionalnosti (za 30 dni) na www.mindjet.com. Na željo lahko pri RMC-ju pridobite demo račun za dostop do okolja Mindjet Files – delo v oblaku s primeri informacijskih map. (Oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več