Računalništvo, telefonija
19.01.2017 06:48

Deli z drugimi:

Share

VoCore2: Superpoceni računalnik velikosti kovanca!

Miniaturni računalniški sistem VoCore2 bo zaradi številnih možnosti zagotovo razveselil predvsem zahtevnejše uporabnike!
Miniaturni računalniški sistem VoCore2 bo zaradi številnih možnosti zagotovo razveselil predvsem zahtevnejše uporabnike!

Miniaturni računalniški sistemi so vse bolj priljubljeni med ljubitelji večpredstavnostnih vsebin, saj so vsestransko uporabni in zagotavljajo tekoče predvajanje vsebin. Zato ne preseneča, da je povpraševanje po tovrstnih računalniških sistemih precej večje od same ponudbe. V bližnji prihodnosti temu morda ne bo več tako, saj je uporabnikom spletnega portala IndieGoGo skupina zanesenjakov ponudila v prodajo miniaturni računalniški sistem v obliki kocke, ki bo zaradi omejenih dimenzij brez težav našel prostor praktično povsod, kjer si bomo to zaželeli.

Računalniški sistem VoCore2 temelji na osnovi odprtokodnega operacijskega sistema Linux (Ubuntu), njene dimenzije pa znašajo zgolj 2,54×2,54×2,54 centimetra. Kljub temu je novost dovolj zmogljiva, da bomo z njo izdelali domači strežnik ali pa jo bomo uporabili kot večpredstavnostno napravo. Računalniški sistem VoCore2 je namreč opremljen s procesorjem MT7628AN frekvence 580 megahercev, sistemskim pomnilnikom kapacitete 128 megabajtov in 16 megabajti razpoložljivega prostora, ki ga seveda lahko razširimo do dva terabajta s pomnilniško kartico SDXC.

Poleg že omenjenega računalniški sistem VoCore2 ponuja še vmesnik USB, brezžično povezavo Wi-FI, Ethernet povezavo in 3,5 milimetrski vmesnik za priključitev žičnih slušalk. Tu imajo uporabniki možnost priključiti celo spletno kamero in druge uporabne pripomočke. Ker je zanesenjakom na spletnem portalu IndieGoGo že uspelo zbrati ustrezna zagonska sredstva (1488 odstotkov več od zahtevanega), so prvi kupci novost že prejeli, splošna dobavljivost nadvse zanimivega računalniškega sistema pa bo na voljo že v mesecu februarju letošnjega leta.

Maloprodajna cena miniaturnega računalniškega sistema VoCore2 je pričakovano zelo nizka. Za nakup osnovnega modela novosti je namreč treba odšteti zgolj preračunanih 17 evrov, medtem ko je treba za omenjeno »kocko« z več priključki odšteti okoli preračunanih 42 evrov. Če vas je miniaturni računalniški sistem VoCore2 prevzel, vam je več informacij o novosti dosegljivih na spletni povezavi http://vocore.io/v2.html, nakup pa lahko opravite s klikom na povezavo http://vocore.io/.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več