Računalništvo, telefonija
26.04.2016 06:46
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Volvo obljubil avtomobile, v katerih noben voznik ne bo umrl

V letu 2020 v avtomobilih Volvo nihče ne bo umrl ali bil hudo poškodovan zaradi prometne nesreče.
V letu 2020 v avtomobilih Volvo nihče ne bo umrl ali bil hudo poškodovan zaradi prometne nesreče.

Vozniki med vožnjo zaradi pomanjkanja časa vse pogosteje telefonirajo, kadijo, se ličijo, prehranjujejo, tipkajo, prebirajo časopise in še kaj bi se našlo. To se posledično seveda odraža v premajhni varnostni razdalji, kar v najslabših primerih privede do hudih prometnih nesreč s smrtnim izidom. Kmalu ne bo več tako, saj je avtomobilski gigant Volvo napovedal, da nihče od voznikov njegovih avtomobilov v letu 2020 ne bo umrl ali bil hudo poškodovan zaradi prometne nesreče.

Čeprav napovedi avtomobilskega giganta Volvo zvenijo nekoliko neresnično, ta obljublja, da bo dejansko tako tudi v praksi. Leta 2020 bodo njegovi avtomobili namreč izdelani na način, da bodo pri trku maksimalno zavarovali tako voznika kot sopotnike. Poleg tega bodo avtomobili opremljeni s kopico napredne opreme, ki bo poskrbela za to, da do prometne nesreče sploh ne bo prišlo. V nadaljevanju si poglejmo seznam tehnologije, ki bo pripomogla k temu, da v letu 2020 vozniki avtomobilov Volvo ne bodo umrli ali bili hudo poškodovani zaradi prometne nesreče.

Adaptive Cruise Control: Napredni računalniški sistem bo samodejno prilagajal smer in hitrost vožnje avtomobila s pomočjo radarskega sistema.

Auto Lane Keeping Assist: Napredne kamere bodo poskrbele za to, da bo avtomobil samodejno prepoznal rob cestišča in bo na njem tudi ostal.

Collision Avoidance: Napredni sistem bo spremljal dogajanje na cesti in bo voznika v primeru nevarnosti tudi opozoril. Če voznik na opozorila ne bo reagiral, bo avtomobil samodejno vključil zavore in s tem preprečil morebitno nesrečo.

Pedestrian Detection: Avtomobil bo s pomočjo naprednih kamer spremljal dogajanje na cesti, največ »pozornosti« pa bo namenil pešcem. Če bo avtomobil zaznal, da je pešec preblizu avtomobila in da obstaja možnost trka, bo samodejno aktiviral zavorni sistem.

Large Animal Detection: Avtomobil bo vključil sistem za samodejno zaviranje tudi v primeru, da se bo na cesti nenadoma pojavila velika žival.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več