Računalništvo, telefonija
07.12.2014 15:58
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajski Baidu za ljubitelje kolesarjenja

Kitajski Baidu za ljubitelje kolesarjenja
Kitajski Baidu za ljubitelje kolesarjenja

Kitajski spletni iskalnik Baidu je javnosti predstavil koncept pametnega kolesa, ki so ga poimenovali Baidu Dubike. Gre za naslednji korak pri razvoju koles, ki vključuje vse prednosti uporabe tehnologije našega vsakdana.

Kolo, ki bo na začetku najverjetneje na voljo zgolj kitajskim kupcem, se lahko pohvali s številnimi funkcijami, s katerimi boste kolesarji lahko lažje spremljali svoje telo in hkrati promet okoli sebe. S tehnologijo Bluetooth se bo namreč vzpostavila povezava z vašim pametnim telefonom. Na ta način se bo ustvaril dostop do funkcionalnosti GPS in aplikacije za prikazovanje zemljevida. Dubike vas bo sproti opozarjal o prometnih zastojih in drugih nevšečnostih ter vas usmerjal po alternativnih poteh do vašega končnega cilja.

Med pomembnejšimi dejavniki pa je tudi vaše zdravje. Baidu Dubike bo omogočal merjenje vašega srčnega utripa, hitrosti in števila obratov, ki jih pri kolesarjenju opravite na določeno časovno enoto. Senzorji za merjenje srčnega utripa naj bi se nahajali neposredno na ročkah kolesa.

Pri največjem spletnem iskalniku so tako prepričani v uspeh pametnega kolesa, da celo razvijajo lastno družbeno omrežje, namenjeno izključno lastnikom koles Dubike. Na voljo bo prav tako mobilna aplikacija, v kateri se bodo izvajale predhodno omenjene funkcionalnosti in hkrati zapisovala vaša zgodovina kolesarjenja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35