Računalništvo, telefonija
24.03.2014 11:45

Deli z drugimi:

Share

Zaslužite 4 milijone EUR

Zaslužite 4 milijone EUR
Zaslužite 4 milijone EUR

Ameriška vesoljska agencija NASA v zadnjem obdobju ne dosega večjih premikov pri raziskovanju vesolja. Potem, ko so poleti s slavnimi Space Shuttli končali, in so ameriški astronavti prisiljeni potovati z ruskimi plovili, so se na raziskovanje podala tudi zasebna podjetja. Slednja hitro razvijajo svoje rešitve in jih v primeru SpaceShipOne, že preizkušajo.

Po več letih tako prihajajo znova razburljive novosti, ki se jih lotevajo Nasini znanstveniki. Ena izmed teh je kako uspešno uloviti asteroid in ga premakniti v orbito Lune. Na ta način bi lahko astronavti lažje raziskali njeno površje in s tem dobili morebitne odgovore na vprašanje o našem izvoru. Pri tem se pojavlja veliko neznank, ki jih je potrebno rešiti.

Pri Nasi so se zato odločili, da ponudijo denarno nagrado za slehernega posameznika in organizacijo, ki bi lahko prispevala svojo rešitev na izzive. Med slednjimi se nahajata problem zajema asteroida in možnost večkratne uporabe komponent, ki so potrebne za pogon kapsule z astronavti v vesolje. Pri Nasi upajo, da bodo lahko prvi asteroid “ugrabili” že v letu 2019.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več