Računalništvo, telefonija
12.01.2017 06:47

Deli z drugimi:

Share

Že veste, kaj boste pridobili s posodobitvijo Creators Update za Windows 10?

Posodobitev Creators Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla veliko novih in uporabnih možnosti!
Posodobitev Creators Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla veliko novih in uporabnih možnosti!

Microsoft je konec lanskega leta naznanil, da njegov operacijski sistem Windows 10 uporablja že več kot 400 milijonov uporabnikov oziroma bolje rečeno je nameščen na več kot 400 milijonih naprav. Poznavalci visoko priljubljenost operacijskega sistema Windows 10 pripisujejo zanesljivemu delovanju, vsestranski uporabi in dejstvu, da je bil do konca junija lanskega leta brezplačno na voljo za uporabnike licenčnih operacijskih sistemov Windows 7 in 8.1.

Operacijski sistem Windows 10 bo kmalu postal še bolj priljubljen, saj bo uporabnikom kmalu na voljo posebna posodobitev, ki sliši na ime Creators Update. Določene možnosti nove posodobitve so trenutno na voljo le uporabnikom preizkuševalne skupine Windows Insider, te pa naj bi kmalu postale dostopne tudi običajnim uporabnikom. V nadaljevanju prispevka pa si poglejmo, kaj bomo dejansko pridobili z namestitvijo posodobitve Creators Update za naš operacijski sistem Windows 10.

Izboljšani spletni brskalnik Microsoft Edge

Microsoftov spletni brskalnik Edge v marsičem prekaša konkurenco tako na področju varnosti kot varčnosti z električno energijo, a kljub temu izgublja uporabnike. Z namestitvijo posodobitve Creators Update za Windows 10 pa naj bi se to spremenilo, saj bo spletni brskalnik bogatejši za dodatne možnosti, ki jih boste morda uporabljali vsaki dan. Med njimi pa najbolj izstopa možnost uporaba predogleda posamičnih zavihkov. Čeprav tu ne gre za novo možnost med ponudniki spletnih brskalnikov, je to nadvse uporabna možnost za vse, ki imate sočasno odprtih večje število zavihkov v spletnem brskalniku in ne želite izgubljati časa z iskanjem pravega. Posodobljeni spletni brskalnik Microsoft Edge bo tudi bolj varen, saj bo blokiral vse neznane vsebine v Flashu. Te vsebine si bo sicer mogoče ogledati, vendar jih bo potrebno aktivirati ročno.

Lažje delo zvečer in pozno ponoči

Ker veliko uporabnikov operacijskega sistema Windows 10 dela pozno v noč, jim to povzroča številne težave, ki so povezane s spanjem. Številni strokovnjaki so namreč prepričani, da nespečnost povzroča umetna svetloba. Ta namreč vpliva na zmanjševanje hormona melatonina, ki je ključen za spanje. Raziskovalci zatrjujejo, da imajo interaktivne naprave, kot so računalniki, pametni mobilni telefoni, igralne konzole in druge večpredstavnostne naprave, občutno večji vpliv na poslabšanje spanca kot televizor ali radijski sprejemnik. Teh težav z namestitvijo posodobitve Creators Update za Windows 10 ne bomo imeli, saj bo ta samodejno spreminjal barvni ton zaslona glede na čas dela, kar nekoliko ustavilo oziroma omililo proces zmanjševanja hormona melatonina.

Izboljšano okno za obvestila in več barv

Z namestitvijo posodobitve Creators Update za Windows 10 bomo obogatili okno za obvestila, saj bo to postalo akcijski center za obvestila in uporabljanje s ključnimi nastavitvami sistema. Uporabniki bodo takoj vzljubili velika drsnika za svetlobo in glasnost, saj danes lahko svetilnost preko bližnjice povečujemo le po 25 odstotnih korakih. Poleg tega bomo lahko izgled operacijskega sistema Windows 10 povsem prilagodili našim potrebam in željam, saj bomo imeli možnost spremeniti barvo vsem komponentam operacijskega sistema. Za lažje delo pa bo podjetje Microsoft ponudilo celo video vsebine, s pomočjo katerih bo vsako delo postalo sila enostavno.

Večja kreativnost

Posodobitev Creators Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla številna dodatna orodja tako za ljubitelje glasbe kot risanja. Izdelavno poljubne glasbe nam bo omogočilo brezplačno orodje Groove Music Maker, poleg tega bo to sila enostavno za uporabo. Pri tem ne gre spregledati niti možnosti, da bomo lahko uporabljali digitalno pero v navezi z urejevalnikom besedil Microsoft Word. To nam bo omogočalo hitrejše urejanje in brisanje vsebine v dokumentih.

Večja varnost

Microsoft bo s posodobitvijo Creators Update izboljšal tudi protivirusno rešitev Windows Defender, ki je uporabnikom operacijskega sistema trenutno na voljo kot klasična namizna aplikacija. Ta bo namreč postala univerzalna oplikacija, kar pomeni, da nas bo bolje zaščitila pred spletnimi napadi. Poleg tega bo precej bolj vgrajena z operacijskim sistemom, kar po poenostavilo njegovo uporabo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več