Računalništvo, telefonija
22.09.2013 20:20

Deli z drugimi:

Share

Ali si lahko privoščim klimatsko napravo?

Morda do letošnjega poletja sploh niste aktivno razmišljali o hlajenju prostorov. V zadnjih mesecih pa se je temperatura v mnogih predelih Slovenije vztrajno vzpenjala do 40º C in v mnogih prostorih, predvsem tistih na prisojnih legah, je bilo nevzdržno vroče kljub zastiranju. Zato so mnogi razmišljali o nabavi klimatske naprave.
V nekaj minutah boste ugotovili, koliko bi se povečali stroški za elektriko.
V nekaj minutah boste ugotovili, koliko bi se povečali stroški za elektriko.

Če ste med njimi tudi vi, obiščete brezplačnega spletnega svetovalca Porabimanj. V nekaj minutah boste ugotovili, koliko bi se povečali stroški za elektriko z uporabo klimatske naprave, pa tudi koliko lahko pri uporabi prihranite z učinkovitim ravnanjem. V kolikor v aplikacijo vnesemo točne podatke, se bomo zelo približali realnim stroškom. Oglejmo si dva primera:

  1. Želimo hladiti dnevno sobo površine 25 m2, ki ima 10 m2 steklenih površin izpostavljenih soncu, brez senčil. V sobi sta tudi TV in računalnik. Strošek električne energije bi se v tem primeru povečal za približno 90 € v sezoni hlajenja.
  2. V primeru uporabe klimatske naprave v pisarniškem prostoru velikosti 60 m2, ki ima 40 m2 steklenih površin izpostavljenih soncu, brez senčil in 100 m2 slabo izoliranih zunanjih sten, bi se strošek električne energije v sezoni povečal za približno 300 €, s predpostavko, da je v prostoru priključenih tudi 6 računalnikov.

Ne odločajte se o nakupu klimatske naprave, dokler nimate celotne slike stroškov. Vaš energetski svetovalec vas pričakuje na naslovu www.porabimanj.si.

Ali veste kolikšne stroške vam povzročajo vremenske razmere? Oglejte si poročilo vremenoslovca Branka Gregorčiča iz ARSO, ki bo mnoge presenetilo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več