Računalništvo, telefonija
12.04.2013 11:18
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spremljanje elektrike odslej tudi na pametnem telefonu!

Mobilna aplikacija ECE mobil omogoča natančno in zanimivo upravljanje z domačim računom za električno energijo.
Spremljanje elektrike odslej tudi na pametnem telefonu!
Spremljanje elektrike odslej tudi na pametnem telefonu!

V Elektru Celje Energija (ECE), hčerinski družbi Elektra Celje, ki skrbi za prodajo električne energije, so kot prvi dobavitelj električne energije javnosti predstavili mobilno aplikacijo za pametne telefone. Aplikacija je splošno uporaben pripomoček, najbolje pa jo bodo izkoristili njihovi odjemalci.

Mobilna aplikacija odjemalcu ECE, poleg splošnih funkcij, omogoča javljanje stanja števca, analizo porabe, vpogled v zapadlost računov in preprost dostop do informacij. Splošne funkcije so namenjene vsem lastnikom pametnih telefonov, saj omogočajo izračun porabe električnih naprav v gospodinjstvu, pregled lokacij polnilnic za električna vozila ter nudijo nasvete za zmanjšanje porabe.

Odločitev za mobilno aplikacijo se navezuje na vizijo podjetja, ki jo sestavljata dve smeri: biti sodoben, inovativen ponudnik energentov za dom in biti okolju prijazen. »Mobilna aplikacija je odgovor na potrebe uporabnikov, saj nas hiter tempo življenja in omejeno spremljanje informacij sili v »hišne« opravke, ko imamo čas za to. Mobilni telefon pa je vedno pri roki. Najboljše prakse iz tujine smo še nadgradili in uporabniku ponujamo vsestransko uporaben pripomoček!« je o novi pridobitvi dejal mag. Mitja Terče, direktor ECE.

Lastniki pametnih telefonov večinoma že poznajo možnost pretoka aplikacij iz Google Play in App store, kjer je aplikacija na voljo. Prenos in namestitev sta enostavna, aplikacija pa je brezplačna. Aplikacija ECE mobil ima veliko uporabno vrednost tudi za lastnike, ki stanovanja oddajajo, želijo pa biti na tekočem s porabo in plačevanjem stroškov za te prostore. Veliko zanimanja so že pokazala podjetja, ki upravljajo stanovanjske zgradbe. Različica za poslovne odjemalce bo pripravljena še v letu 2013.

Z današnjo uradno otvoritvijo polnilne postaje za električna vozila v ECE napovedujejo širitev mreže polnilnic po vsej regiji, torej tudi v Slovenj Gradcu in Krškem.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več