Telefoni
26.06.2014 15:05

Deli z drugimi:

Share

Apple iWatch nezanimiv?

Prvi primerki pametne ročne ure Apple iWatch naj bi bili naprodaj že konec oktobra!
Prvi primerki pametne ročne ure Apple iWatch naj bi bili naprodaj že konec oktobra!

Pametna ura iWatch, ki jo pripravlja Apple že kar nekaj časa in še ni uradno naznanil njenega prihoda, je zanimala kar 14% ankentirancev po podatkih spletnih anket podjetja Piper Jaffray.

Kot tudi Apple že namiguje, bi lahko zanjo zahtevali kar preračunanih 350$ onkraj luže, torej bi pri nas bila na voljo še za kakšnega stotaka več.

Apple sicer že hudo zamuja za svojo konkurenco in če bo res pripravil svoj koncept pametne ure, ga v prvi vrsti že čaka glavni nasprotnik Samsung, kot tudi manjša podjetja, kot je denimo Pebble.

Pametna ura bi morala tekmovati še s podjetji LG in Motorola – seveda bi kakorpak bili povezani z Googlovim konceptom ”prenosne elektronike” oziroma Google Android Wear, saj naj bi razvijalci že kar pridno razvijali operacijski sistem za te ure.

Do danes še nismo videli pametne ure, ki bi nas močno navdušila, zato nekateri že komaj čakajo na Applovo predstavitev. Ura naj bi delovala tudi kot fitnes naprava.

Če dodamo malo statistike, 18% ljudi se je po mednarodni anketi opredelilo, da že posedujejo pametno uro za fitnes – polovica teh je Fitbit naprav, ki so na voljo tudi v Sloveniji. Med vsemi lastniki te naprave jih jo kar 58% vprašanih nosi vsak dan. Tisti, ki pa takšne fitnes naprave še nimajo, so odgovorili, da jo nameravajo kupiti v naslednjem letu. Takšnih je bilo okrog 18%.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več