Telefoni
26.10.2014 13:41

Deli z drugimi:

Share

Apple pri predstavitvi novih tablic iPad zamolčal čipovje NFC

Tablici iPad Air 2 in iPad Mini 3 čipovje NFC po vsej verjetnosti uporabljata za večjo varnost plačilnega sistema Apple Pay.
Tablici iPad Air 2 in iPad Mini 3 čipovje NFC po vsej verjetnosti uporabljata za večjo varnost plačilnega sistema Apple Pay.

Podjetje Apple je v drugi polovici oktobra predstavilo tako večji tabličpni računalnik iPad Air 2 kot miniaturno tablico iPad Mini 3. Ker pa je kljub pomanjkanju izrazitih inovacij pri novinci povpraševanje po njih izjemno, so se zanesenjaki spetega portala iFixit odločili, da visokotehnološki »igrači« razstavijo na prafaktorje. Pri razstavljanju tabličnih računalnikov iPad Air 2 in iPad Mini 3 pa so strokovnjaki naleteli na strojno komponento, ki je še zdaleč niso pričakovali.

Tako večja kot manjša tablica iPad Air 2 in iPad Mini 3 sta namreč opremljena s čipovjem za brezžično tehnologijo NFC (NXP 65V10), čeprav ga Apple iz za zdaj še neznanih razlogov nikjer ne omenja. Strokovnjaki spetega portala iFixit so pri pregledu novincev še ugotovili, da ni na razpolago posebne antene, ki bi omogočala brezžično komunikacijo z drugimi napravami. Zaradi tega obstaja zelo velika verjetnost, da tablici čipovje NFC uporabljata za zagotavljanje večje varnosti plačilnega sistema Pay, saj je ta na tablicah omogočen zgolj za spletne nakupe.

Zanesenjaki spetega portala iFixit so pri razstavljanju tabličnega računalnika iPad Air 2 prišli še do spoznanja, da procesor A8X za preračunavanje podatkov uporablja tri procesorske sredice in da razpolaga z dvema gigabajtoma pomnilnika.Procesor podatke preračunava pri frekvenci 1,5 gigahercev, kar je dovolj za tekoče poganjanje tako mobilnega operacijskega sistema iOS 8.1 kot nameščenih aplikacij.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več