Telefoni
17.07.2014 03:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Applove baterije z večtedensko vzdržljivostjo

Applove baterije z večtedensko vzdržljivostjo
Applove baterije z večtedensko vzdržljivostjo

Ena izmed največjih nevšečnosti moderne dobe so nevzdržljive baterije in polnilci. Največja težava pri tem je tudi okrnjena uporabnost naših pametnih telefonov, tablic in računalnikov. Velikokrat namreč pazimo, da ne bi porabili preveč baterije in posledično ne izkoristimo celotnega potenciala pametnih naprav. Zato ne preseneča, da se proizvajalci, kot so Apple, Samsung in ostali, trudijo povečati vzdržljivost baterij. Pojavile so se tudi neuradne informacije, da naj bi največje presenečenje pripravljali ravno pri Applu.

V ta namen naj bi sodelovali z angleškim podjetjem Intelligent Energy, ki je že lansko leto vložilo veliko število patentov v povezavi z uporabo gorivnih celic. Velik namig, da se dogaja nekaj v tej smeri, je tudi zaposlitev enega izmed Applovih strokovnjakov, odgovornega med drugim tudi za razvoj računalnikov. Zanimivo pri tem je, da se v tem trenutku omenja zgolj računalnike in tablice iPad kot možne naprave, ki bi uporabljale gorivne celice kot vir energije.

Poleg neprimerljivo daljše vzdržljivosti je velika prednost tudi okolju prijaznejša oblika pridobivanja energije. Tim Cook, novi CEO podjetja Apple, je v preteklosti že večkrat poudaril, da je varovanje okolja pomemben dejavnik pri poslovanju podjetja. Pri tem je šel celo tako daleč, da je ob predstavitvi četrtletnih rezultatov za obdobje od januarja do marca 2014 na vprašanje o smiselnosti takšnih aktivnosti enemu izmed delničarjev priporočil prodajo Applovih delnic, če ga je takšno stališče motilo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več