Telefoni
14.10.2017 20:50

Deli z drugimi:

Share

iPhone XI: Kako lahko Apple izboljša iPhone X?

iPhone XI: Kako lahko Apple izboljša iPhone X?
iPhone XI: Kako lahko Apple izboljša iPhone X?

Kljub temu, da se Applovega iPhona X še nihče ni niti dotaknil, že kar nekaj časa krožijo govorice in velika pričakovanja glede novega, po napovedih nekaterih, najboljšega iPhona do zdaj. Vsekakor se lahko strinjamo, da gre za nov, atraktiven telefon, vendar nas že zanima, kako bo Apple zgodbo nadgradil v letu 2018?

Na spletnem portalu T3 smo izbrskali nekaj idej in predlogov, kako lahko Apple še izboljša iPhone X. Morda ne bi bilo slabo, da si ta članek prebereta Applov generalni izvršni direktor Tim Cook ali pa morda Jony Ive, vodja dizajna.

Vrnitev tehnologije Touch ID

Razumemo, da je morda Face ID res prihodnost odklepanja telefonov in ostalih naprav, da je dotičen način izjemno natančen, varen, hiter in še bi se kaj našlo, vendar se porajajo številna druga vprašanja. Ali Face ID deluje pod vsemi koti? Kaj se zgodi, ko si poškodujemo obraz?

Seveda ne želimo sporočiti, da je karkoli narobe s tehnologijo Face ID, ampak se porajajo ideje, da bi mogoče bilo dobro imate obe opciji, torej Face ID in Touch ID na eni napravi. Tako bi ljudje imeli izbiro, hkrati pa to pomeni veliko zapletenih komponent v telefonu.

Odstranitev zgornjega dela ekrana z motečo odprtino

Apple je bil po informacijah strokovnjakov primoran narediti zgornjo odprtino, kjer je združil vse tehnologije potrebne za Face ID odklepanje. To je seveda eden najbolj motečih dejavnikov na novem iPhonu, ki je že požel številne kritike. Če bi Applu uspelo spraviti vse te komponente na zadnjo stran telefona, bi potencialni kupci to zagotovo znali ceniti.

Pri tej zgornji odprtini ne gre v bistvu samo za dodaten problem za vse razvijalce aplikacij, temveč je to hkrati tudi težava za gledanje videov ali brskanje po spletu. Predstavljajte si, da gledate video ali berete nek članek na spletni strani, ob tem pa vam vseskozi bode v oči črna linija na zgornjem robu telefona. Proizvajalci pametnih telefonov kot sta Samsung in LG sta uspela narediti telefone brez “Applovega roba”, torej upamo, da tudi Apple za leto 2018 prirpavlja nekaj drugačnega.

Kompatibilnost s pisalom Apple Pencile?

Vsi dobro poznamo stališče, kakršnega je imel Steve Jobs glede pisal “stylus”, vendar so se časi od takrat precej spremenili, prav tako pa dotična tehnologija. V času pisala Apple Pencile ne vidimo posebnega razloga, zakaj to ne bi moglo biti kompatibilno z iPhonom 11. Če k temu dodamo še čudovit OLED ekran, ki ponuja veliko manevrskega prostora, potem je verjetno takoj jasno, zakaj ideja o kompatibilnosti.

Dober primer kvalitetne uporabe pisala je Samsung, ki lahko v seriji Galaxy Note pokaže, kako učinkovito uporabiti pisalo. Apple bi potemtakem lahko kaj kmalu uvidel priložnost in potencial, ki ga ponuja Apple Pencile za iPhone in kdo ve, morda bomo v letu 2018 že dobili prvo Applovo pisalo. Že res, da velika večina uporabnikov pametnih telefonov pisala ne uporablja, vendar nikoli ne škodi imeti dodatno izbiro kajne?

Želimo si virtualne in navidnezne resničnosti

iOS 11 ponuja nešteto možnosti, ko je govora o navidezni resničnosti, saj so se pri Applu zares osredotočili, da uporabnikom ponudijo karseda najboljšo AR izkušnjo. Kljub temu, da za zdaj na tržišču še ni aplikacij, ki bi znale izkoristiti teh možnosti, upamo, da bo Apple za leto 2018 pripravil iPhone, ki ponuja tako virtualno kot navidezno resničnost v svoji najboljši luči.

Medtem, ko Google Daydream View v resnici ni najbolj navdušil, je VR na iPhonu že dobro razvita opcija. Želeli bi si cenovno ugodne VR opreme za naslednji iPhone, saj se le na tak način tovrstna tehnologija širi med uproabniki. Mogoče je pa ravno Appe tisti, ki lahko naredi tisti ključni preskok v glavah ljudi, ko je govora o tehnologiji virtualne resničnosti.

Hitro polnjenje plus kabli

Ste opazili, da iPhone 8, iPhone 8 Plus in iPhone X podpirajo hitro polnjenje? Vse kar morate narediti je, da kupite robustnejši polnilec in nekoliko drugačen kabel in že lahko polnite svoj telefon hitreje kot kdajkoli prej. To pomeni, da lahko v vsega tridesetih minutah napolnite telefon do 50% baterije.

Hitro polnenje je eno od področij, kjer so Android telefoni daleč pred Applovimi napravami, kar pomeni, da lahko v letu 2018 pričakujemo, da bo iPhone XI ponudil izboljšano hitro polnjenje, hkrati pa si želimo, da bi bsi potrebni kabli in adapterji bili v paketu že ob nakupu. Dodatna hitrost polnjenja prav tako ne bi bila odveč.

Nihče se ne bi branil cenovno ugodnejšega telefona

Nekako se nam zdi, da razmišljamo preveč utopično, vendar odšteti 1000 evrov ali še več za pametni telefon, to nekako ni primerno za trenutno stanje plač itd. Glede na trend lahko v letu 2018 pričakujemo še dražje telefone, vendar upamo pa lahko, da bo Apple vseeno izdelal cenovno ugodnejši telefon, ki bi ga lahko kupilo več ljudi.

Apple si seveda želi svoje visoke marže, vendar smo prepričani, da bi lahko iPhone X prodajal po nižji ceni, če bi to seveda bil interes podjetja. Še enkrat, pričakovati cenovno ugodne Applove izdelke ni realno, ljudje pa prav tako ne bodo kupovali naprav, ki bodo stale več kot znaša njihova plača, ali pač?


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več