Telefoni
06.12.2014 17:24
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konec razbitih zaslonov ob padcu telefona?

Konec razbitih zaslonov ob padcu telefona?
Konec razbitih zaslonov ob padcu telefona?

Najnovejši Applov patent namiguje na to, da pri tehnološkem gigantu iz Cupertina načrtujejo razvoj sistema, ki bo preprečil padec telefona neposredno na zaslon. Pri tem se napoveduje več ukrepov, ki bi v primeru padca naprave na trdna tla zaščitili bistvene sestavne dele telefona.

Pri prvem se upošteva gravitacijsko središče pametnega telefona. V primeru začetka prostega pada senzorji zaznajo padanje in trenutni položaj telefona ter temu primerno spremenijo gravitacijsko središče. Na ta način naprava ne bi padla neposredno na zaslon ali ob padcu poškodovala kamero na hrbtni strani.

Druga patentirana rešitev predvideva uporabo potisne šobe, ki bi v primeru padanja telefona s pomočjo potisnega curka plina iz same šobe spremenila položaj naprave ali zgolj ublažila njen padec.

Prav tako zanimiv je tretji način, ki bi deloval v primeru, da vaš pametni telefon uporabljate v kombinaciji s slušalkami. Poseben mehanizem bi v primeru padanja naprave omogočil, da telefon izkoristi slušalke kot način za ublažitev sile ob trku na tla. Na ta način bi se ob stiku s tlemi sprostilo manj energije in bi s tem verjetnost poškodbe zaslona bila manjša.

Pri patentih za mobilne naprave je treba biti pazljiv, saj imajo podjetja navado, da patentirajo sleherno rešitev, ki bi v prihodnje lahko predstavljala neposredno konkurenčno prednost. Ni pa nujno, da se sploh kadarkoli uporabi.

Najnovejši Applovi patenti namigujejo na uporabo številnih ukrepov, ki bi preprečili padec telefona na zaslon ter s tem razbitje najbolj ranljivega dela pametnega telefona.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več