Telefoni
02.09.2014 11:55
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pogled v prihodnost delovnih mest

Pogled v prihodnost delovnih mest
Pogled v prihodnost delovnih mest

Silicijeva dolina je kot časovni stroj. Omogoča vpogled v prihodnost na številnih področjih, med drugim tudi o delovnih navadah in delovnem okolju. Medtem ko v Sloveniji vlada mit o izkoriščevalskem ameriškem kapitalizmu, se zaposleni v Googlu in podobnih podjetjih razvajajo z brezplačno hrano, čistilnimi servisi, masažami in športnimi aktivnostmi.

Povsem na novo pa se vzpostavljajo poslovni prostori podjetja Apple. Tako imenovana vesoljska ladja se gradi zraven obstoječih pisarn v Cupertinu in predstavlja inovativni pogled na prihodnost delovnih mest. Zgradba je povsem krožne oblike. Poslovni prostori v krogu obdajajo osrednji park z več kot 7.000 drevesi. S tem se spodbuja srečevanje zaposlenih ob kosilih in ostala socialna druženja. Na voljo bo več kot 1.000 koles, s katerimi se bodo zaposleni lahko gibali po posesti. Parkirišča za avtomobile so povsem skrita v kletnih etažah.


Zgradba bo obdana s steklom in na strehi se bodo nahajale solarne celice. S tem se poudarja povezanost z naravo, ki se bo izražala tudi s tem, da na celotnem področju ne bo asfaltiranih površin. Namesto tega bodo vzpostavili zelenice, kolesarske in tekaške poti. Dokončanje gradbenih del se načrtuje za konec leta 2016.



Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več