Telefoni
23.02.2014 07:39

Deli z drugimi:

Share

Pozor! Applovi izdelki so ranljivi na hekerske napade

Uporabniki Applovih mobilnih naprav se varnostni ranljivosti lahko izognejo le s posodobitvijo operacijskega sistema iOS!
Uporabniki Applovih mobilnih naprav se varnostni ranljivosti lahko izognejo le s posodobitvijo operacijskega sistema iOS!

Vse novejše mobilne naprave podjetja Apple so opremljene s hudo varnostno ranljivostjo, ki njihove uporabnike izpostavlja nevestnostim hekerskih napadov. Varnostno ranljivost so že potrdili pri podjetju iz Cupertina, ta pa ogroža uporabnike pametnih mobilnih telefonov iPhone 4 in novejših, večpredstavnostnih predvajalnikov iPod Touch ter tabličnih računalnikov iPad 2, 3 in Air. Omenjena ranljivost je nadvse resna, saj se lahko nepridipravi preko nje dokopajo do osebnih in zasebnih podatkov uporabnikov Applovih mobilnih naprav.

Varnostna ranljivost Applovih mobilnih naprav je povezana s težavo s šifriranjem podatkov, ki jih naprava pošilja preko brezžične povezave v svetovni splet. Če je naprava priključena na javno dostopno omrežje, se namreč preko omenjene ranljivosti lahko nepridipravi kljub vzpostavljeni šifrirani povezavi izmaknejo zaupne podatke. Ti se na ta način lahko dejansko dokopajo do podatkov kot so uporabniško ime in geslo za Facebook, spletno bančništvo in podobno.

Zaradi resnosti omenjene ranljivosti so programerji podjetja Apple varnostno luknjo že zakrpali in jo ponudili v obliki nadgradnje operacijskega sistema iOS. Omenjeni ranljivosti se zaradi tega uporabniki Applovih mobilnih naprav lahko izognejo le s posodobitvijo nameščenega mobilnega operacijskega sistema iOS.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več