Telefoni
22.04.2016 13:46
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prodaja pametne ure Apple Watch naj bi strmoglavila

Od pametne ročne ure Apple Watch 2 uporabniki pričakujejo veliko uporabnih novosti!
Od pametne ročne ure Apple Watch 2 uporabniki pričakujejo veliko uporabnih novosti!

Matthew Goodman, finančni analitik podjetja ITG Investment Reasearch, je v novem poročilu namenjenem investitorjem omenjenega podjetja poslal opozorilo o najverjetnem visokem upadu prodaje pametne ure Apple Watch. Po njegovem mnenju na bi Apple v prvih treh mesecih letošnejga leta prodal 3,1 milijona pametnih ur oziroma 40 odstotkov manj od zadnjih treh mesecev v letu 2015.

Slaba prodaja pametne ure pa ni zgolj posledica nezanimanja za Apple Watch ampak tudi nezanimanja za trg pametnih ur nasploh. Pametne ure, tako kot pametni telefoni v začetku tega tisočletja, ne predstavljajo še nujne naprave in uporabniki se za njih odločajo zgolj v želji še bolj povezati svoje življenje s prednostmi tehnologije, ki jih ponujajo. Vendar pa do tega trenutka ure ne predstavljajo nujnega nakupa kot je to na primer v primeru pametnih telefonov ali prenosnikov. Iz tega razloga je mogoče razumeti, da se navdušenje kupcev zaenkrat ni izkazalo za veliko.

Apple je v mesecu marcu spustil cene pametne ure za 50 ameriških dolarjev in po mnenju ITG Investment Research se je samo tisti teden prodaja pametnih ur, v primerjavi s prejšnjimi meseci, podvojila. Vendar pa naj bi se zgolj nekaj tedno po objavljenih nižjih cenah znova nahajali pri običajni prodaji. Popusti tako niso vplivali na dolgoročno povečanje prodaje ampak zgolj kratkoročno.

Apple Watch pa v tem trenutku ni edina pametna ura, ki se sooča z manjšim povpraševanjem od pričakovanj. Po podatkih podjetja Juniper je namreč Apple zasedal kar 52 odsotni tržni delež pri prodaji pametnih ur v letu 2015. To pomeni, da je vsaka druga kupljena pametna ura bila Apple Watch. Slabše kot Applu gre tako vsem ostalim proizvajalcem vključno z največjim konkurentom Samsungom, ki je predsatvil že več kot 10 različnih modelov pametne ure vendar pa večji prodajni uspehi niso sledili.

Zanimivo bo spremljati ali bo pametna ura Apple Watch že v mesecu juniju doživela svojo prvo nadgradnjo. Po govoricah sodeč naj bi bila predstavljena tako imenovana S različica, ki bi prinesla določene izboljšave glede specifikacij. Nova generacija pametne ure pa naj bi tako bila na voljo konec leta 2016 skupaj z iPhonom 7.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več