Telefoni
25.06.2015 07:54
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rekordna prodaja ure Apple Watch

Pametna ročna ura Apple Watch ni preživela bližnjega stika z dvema magnetoma!
Pametna ročna ura Apple Watch ni preživela bližnjega stika z dvema magnetoma!

Za podjetje Apple veljajo ločeni standardi, na podlagi katerih se meri uspeh. Medtem ko si konkurenca lahko brez večjih težav privošči pametne naprave, ki na trgu ne dosežejo uspešne prodaje, se v primeru Appla strah pred neuspehom pojavi, če izdelki vsako četrtletje znova ne podrejo prejšnjih prodajnih rekordov. Po iPodu, iPhonu in iPadu je zdaj pozornost medijev in strokovne javnosti usmerjena v prodajne rezultate ure Apple Watch. Pametna ura je v prodaji od konca meseca aprila, torej dovolj časa, da se ustvari prvi vtis o odzivih s strani kupcev.

Prve analize prodaje pametne ure so spodbudne. Podjetje Global Equities Research je za ameriški CNN razkrilo, da naj bi Apple zabeležil več kot sedem milijonov naročil. Od tega naj bi pri Applu kupcem že dostavili 2,5 milijona pametnih ur. V omenjenem obdobju je bilo mogoče pametno uro naročiti izključno na spletni strani. V prosti prodaji se pametna ura na določenih trgih nahaja šele od konca tega meseca.

Za končno analizo uspešnosti začetka prodaje pametne ure so pri podjetju Global Equities Research navedli prodajne številke Applovih predhodnih izdelkov. Ob prihodu iPoda na trg so pri Applu v prvem četrtletju uspeli prodati 125.000 primerov. Pametni telefon iPhone je v prvih treh mesecih prodaje našel 1,1 milijona kupcev. Tablica iPad je to število celo presegla, saj se je v prvih treh mesecih prodala v 3,3 milijona izvodih.

Trip Chowdry, direktor podjetja Global Equities Research, je ob tem dejal, da prodajni uspeh pametne ure ni presenetljiv. Ne nazadnje so jo pri Applu že takoj na začetku ponudili v devetih državah po vsem svetu in s tem širši množici kot predhodne izdelke. A hkrati so bile zaloge omejene, saj Apple Watch ponuja veliko različnih kombinacij materialov, pasov in velikosti ohišja.

Za prihodnje mesece so napovedi o še boljše. Pri Applu so začeli pametno uro ponujati v prosti prodaji in, kar je še pomembneje, privabiti podjetja k razvoju mobilnih aplikacij za Apple Watch. Pri tem izstopa tesno sodelovanje z večjimi tehnološkimi podjetji, usmerjenimi na poslovni sektor, kot sta IBM in SalesForce. Obe naj bi razvijali aplikacije za svoje zaposlene, ki jim bodo omogočale lažje delo z uporabo pametne ure.

Applova pametna ura se ponuja v treh osnovnih kategorijah, katerih cene v Evropi se gibljejo od 399 evrov pa vse do 18.000 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10