Telefoni
26.05.2016 13:55
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarni iPhone ob 10. obletnici prve predstavitve

Na kitajskem bo družba Apple morala ime svojega prvega pametnega mobilnega telefona iPhone deliti s kitajskim proizvajalcem torb in denarnic.
Na kitajskem bo družba Apple morala ime svojega prvega pametnega mobilnega telefona iPhone deliti s kitajskim proizvajalcem torb in denarnic.

Najboljši pametni telefon vseh časov, Apple iPhone, naslednje leto praznuje svojo 10 obletnico uvodne predstavitve leta 2007. Takrat je Apple na trgu predstavil pametni telefon, ki še danes za konkurenco predstavlja nedosegljiv standard kakovosti izdelave in delovanja. Apple iPhone je poleg presežkov na področju oblike in strojne opreme predstavil tudi operacijski sistem iOS, ki po enostavnosti uporabe in delovanju nima konkurence. Kako dober je Apple iPhone priča tudi dejstvo, da Eric Schmidt, nekdanji CEO podjetja Google, poleg Samsunga Galaxy S7 uporablja še iPhone 6S. Niti konkurenca se ne more upreti iPhonu.

Veliko pozornosti je v teh mesecih namenjeno ugibanju, kakšen bo novi iPhone 7, ki naj bi ga pri Applu predstavili letošnjo jesen. Po neuradnih informacijah, vsaj vizualno, ne gre pričakovati večjih sprememb. Aluminijasto ohišje ostaja enako kot pri trenutni generaciji iPhonov in prav tako tudi dimenzije. Zato so analitiki in tehnološki navdušenci pozornost namenili že letu 2017 in takratnemu modelu iPhone, ki bo po doslej pridobljenih informacijah predstavljal največji premik pri razvoju pametnih telefonov do danes.

Pri Applu naj bi v letu 2017 LCD zaslone zamenjali z OLED. Tehnologija OLED zaslonov naj bi v tem trenutku končno dosegla potrebno raven, ki uporabnikom posreduje dobro uporabniško izkušnjo. Apple naj bi kot glavnega dobavitelja izbral konkurenta Samsung. Slednjemu se nasmiha posel v višini 2,6 milijarde ameriških dolarjev in to samo za proizvodnjo OLED zaslonov v letu 2017. Po nekaterih informacijah naj bi bili zasloni na voljo sprva zgolj pri večjem od obeh modelov iPhone.

Največje presenečenje pa naj bi pri Applu pripravljali na področju same konstrukcije telefona. Namesto iz aluminija naj bi bilo ohišje sestavljeno iz stekla. Zaslon na sprednji strani naj več ne bi bil omejen z ohišjem, ki v trenutnih modelih služi kot podlaga za umestitev zvočnikov ter fizičnega Home gumba. Namesto tega se bo zaslon telefona povečal na celotno prednjo stran. Vsi elementi, kot je na primer čitalnik prstnih odtisov, se bodo nahajali neposredno na zaslonu.

Več kot dovolj razlogov, da se morebitni kupci iPhona osredotočijo na naslednje leto. Brez dvoma bodo pri Applu za 10. obletnico predstavili nekaj več kot lahko pričakujemo letos.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,