Telefoni
03.10.2016 17:07

Deli z drugimi:

Share

Strojna oprema iPhona 8 skrivno nastaja v Izraelu?

Strojna oprema iPhona 8 skrivno nastaja v Izraelu?
Strojna oprema iPhona 8 skrivno nastaja v Izraelu?

Applovi prostori v Izraelu, v svoji notranjosti “skrivajo” prihodnost iPhona. Strojna oprema 8 izdaje iPhona, ki bi naj po podatkih portala “Tech Insider”, izšla prihodnje leto, nastaja pod okriljem ekipe v Izraelu. Podrobnosti o iPhonu 8 sicer niso najbolj zanesljive, vendar če je v govoricah vsaj pol resnice, lahko pričakujemo revolucionarne spremembe – recimo “edge-to-edge” ekran, ki bi naj bil brez tipičnega prostora med ekranom in robom telefona, kjer se nahaja sprednja kamera in senzor prstnih odtisov.

Applov delavec je potrdil govorice, da del strojne opreme iPhona 8 nastaja v Herzliyji (Izrael), kjer potekajo dela za vse Applove novosti. Zaposleni pri Applu, čigar identiteto skriva “Business Insider”, sestavlja komponente za Apple. O novem iPhonu ni razkril veliko, zagotovil pa je, da bo iPhone 8 “drugačen” od iPhona 6S in 7, ki sta oba prejela številne kritike, da sta preveč podobna predhodnikom.

Dejstvo, da je delavec v intervjuju uporabil poimenovanje “iPhone 8”, je dokaj presenetljivo. Zakaj? Naslednje logično poimenovanje za iPhone, ki bo izšel leta 2017, bi bilo iPhone 7S, kajti iPhone 8 bi po logiki in dosedanji praksi Appla moral nastati šele leta 2018 – glede na to, da ima Apple dvo-letni cikel razvoja novih iPhonov. Strokovnjaki so opazili, da je bil iPhone 7 zgolj majhen napredek, prav tako pa so S-serije naprav po navadi dokaj postopne nadgradnje, ki pa ne prinašajo revolucionarnih novosti in sprememb. Kakorkoli že, iPhone, ki prihaja leta 2017, naj bi prinesel dramatične izboljšave in ravno zato ljudje verjamejo, da bo Apple “prelomil” svojo tradicijo imenovanja in tako preskočil iPhone 7S. To pomeni, da je iPhone 8 edina opcija.

Vir je še dodal, da bo iPhone 8 opremljen z boljšo kamero od iPhona 6S in iPhona 7, kar pa je v bistvu kar standardna poteza ob prihodu novega iPhona na trg mobilne telefonije. Delavec je na začetku pogovora bil obveščen, da se pogovarja z novinarjem in ko je na plan prišlo vprašanje o tem zakaj Apple uporablja prostore v Izraelu, je odgovor bil “za nove produkte”. Drugi intervjuvanec (prav tako delavec Appla) pa je odgovor na to isto vprašanje odklonil in zatrdil, da o tem ne more govoriti. Zaposleni pri podjetju Cisco, ki ima pisarno v neposredni bližina Appla, je bil nekoliko bolj zgovoren in je povedal, da ima tri prijatelje, ki delajo za Apple in ti delajo na strojni opremi.

Varnostnik novinarju Business Insiderja ni dovolil vstop v Applove prostore brez vabila, kar samo kaže kako zelo pomembne stvari de dogajajo v “ozadju” tega izraelskega Applovega obrata. Zaposlenih je okrog 800 ljudi, Applova zgradba v Herzliyi pa tam stoji že 4 leta. Zgrajena je bila po tem ko je Apple združil moči z dvema tamkajšnjima start-upoma: Anobit in PrimeSense.

Viri blizu Appla trdijo, da podjetje uporablja raziskovalno “utrdbo” v Herzliyji za razvoj strojne opreme kot so čipi, kamere in brezžična tehnologija. Avi Hasson, glavni znanstvenik na Ministrstvu za finance v Izraelu, je za Business Insider povedal, da ima skorajda vsako večje podjetje iz Silicijeve doline neko podružnico v Izraelu. Pravi, da je Izrael “fontana inovacij”. Applovi predstavniki za odnose z javnostmi so zatrdili, da podjetje špekulacij in govoric ne komentira.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,