Telefoni
23.02.2016 07:15
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Deset razlogov, zakaj je Samsung Galaxy S7 boljši od iPhona

Samsung Galaxy S7 je v marsičem boljši od konkurenčnega mobilnega telefona iPhone 6S.
Samsung Galaxy S7 je v marsičem boljši od konkurenčnega mobilnega telefona iPhone 6S.

Podjetje Samsung je uporabnike storitev mobilne telefonije prijetno presenetilo s prestavitvijo težko pričakovanih pametnih mobilnih telefonov Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge (bit.ly/Samsung-Galaxy-S7-S7-Edge). Čeprav tu ne moremo govoriti o presežkih na področju mobilne telefonije, se je južnokorejski gigant tokrat izkazal, predvsem če novosti primerjamo s pametnim mobilnim telefonom iPhone 6S. V nadaljevanju si zato poglejmo deset razlogov, zakaj je pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S7 trenutno boljši od konkurenčnega pametnega mobilnega telefona Apple iPhone.

1. Galaxy S7 je vodoodporen

Pametna mobilna telefona Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge sta združljiva s standardom IP68, kar pomeni, da sta odporna proti vodi in prahu. Novi Samsung lahko v vodi brez okvar zdrži do 30 minut, česar seveda ne moremo trditi za Applov mobilni telefon iPhone 6S.

2. Hitro polnjenje baterije

Samsung je mobilna telefona Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge opremil s sistemom hitrega polnjenja, ki je precej hitrejši od tistega, s katerim razpolaga iPhone, saj se popolnoma izpraznjena baterija napolni šele po dveh urah polnjenja. Pri novostih južnokorejskega giganta pa 30 minut polnjenja zadošča, da se sicer zelo zmogljiva baterija napolni do kar 60 odstotkov polne kapacitete.

3. Brezstično polnjenje

Polnjenje pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge ni le hitro, ampak lahko poteka tudi brezžično. Čeprav polnjenje ni tako hitro kot prek vmesnika USB, gre tu vseeno za praktični sistem polnjenja, ki ga uporabniki mobilnih telefonov iPhone seveda nimajo na razpolago.

4. Hitro ostrenje digitalnega fotoaparata

Pametna mobilna telefona Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge slike izostrita precej hitreje kot iPhone. To pa v praksi pomeni, da bomo fotografije z njima zajemali precej hitreje in kakovostneje.

5. Možnost fotografiranja v temi

Medtem ko digitalni fotoaparat mobilnih telefonov iPhone odpove ob zmanjšani vidljivosti, tega ne moremo reči za fotoaparat mobilnih telefonov Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge, saj se odlično obnese tudi ponoči, ko je na razpolago le svetilnost umetnih svetil.

6. Možnost uporabe pomnilniške kartice

Samsung je pri novih mobilnih telefonih družine Galaxy S7 ponovno uvedel možnost uporabe pomnilniških kartic microSD. Uporabnik lahko osnovni pomnilnik razširi z dodatnimi 200 gigabajti prostora, kar je kot nalašč za tiste, ki mobilni telefon uporabljajo za zabavo.

7. Zmogljivejša baterija

Inženirji iz podjetja Samsung so pametni mobilni telefon Galaxy S7 Edge opremili z baterijo zmogljivosti 3.600 miliamperskih ur, medtem ko manjši model Samsung Galaxy S7 razpolaga z baterijo kapacitete 3.000 miliamperskih ur. Bateriji novosti sta znatno zmogljivejši v primerjavi z baterijama Applovih mobilnih telefonov iPhone 6S in iPhone 6S Plus, saj njuni kapaciteti znašata 1.715 miliamperskih ur in 2.750 miliamperskih ur.

8. Samsung Pay deluje z običajnimi terminali

Mobilni plačilni sistem Samsung Pay lahko uporabljamo praktično na vsakem terminalu, ki je združljiv z brezstičnimi plačilnimi karticami. Sistem Apple Pay pa je mogoče uporabljati le na tistih plačilnih terminalnih, ki so združljivi s sistemom brezstične tehnologije NFC. To v praksi pomeni, da smo z Applovim sistemom za mobilno plačevanje precej bolj omejeni.

9. Vedno vključen zaslon

Zaslon mobilnih telefonov Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge je stalno vključen (tehnologija Always-On) in uporabniku prikazuje bistvene informacije, pri tem pa vsako uro porabi samo 0,8 odstotka baterije. Pri pametnem mobilnem telefonu iPhone pa moramo za to napravo vedno vključiti.

10. Uporaba naprednih možnosti na ukrivljenem zaslonu

Pri pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S7 Edge je na voljo nadvse zanimiva možnost Task Edge, ki poskrbi za to, da so nam vse priljubljene možnosti in aplikacije vedno na dosegu prsta. Tehnologija Edge panel pa omogoča, da so nam na dosegu prsta na voljo vsi priljubljeni »widgeti«.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več