Telefoni
21.07.2014 09:01
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

15 najboljših mobilnikov, ki jih lahko danes kupimo

BlackBerry Q10
BlackBerry Q10

Danes najdemo na trgu na stotine različnih pametnih mobilnih telefonov, ki se razlikujejo tako po velikosti, strojni opremi kot nameščenem operacijskem sistemu. Čeprav imamo ljudje pri izbiri najboljšega mobilnika različne potrebe in želje, so zanesenjaki spletnega portala Engadget poskušali sestaviti seznam 15 najboljših mobilnih telefonov, ki jih lahko danes kupimo na trgu. Pričakovano ne gre zgolj za najzmogljivejše in najdražje modele, ampak za mobilnike, ki so namenjeni tako uporabnikom začetnikom kot najzahtevnejšim uporabnikom storitev mobilne telefonije.

1. HTC One (M8)

Pametni mobilni telefon One (M8) je podjetje HTC vrnilo na zeleno vejo, saj je mobilnik po dolgem času ponovno zabeležil dobiček. Čeprav je izjemno zmogljiv pametni mobilni telefon za marsikaterega uporabnika prevelik, je uspel prepričati predvsem zahtevne.

2. Google Nexus 5

Pametni mobilni telefon Nexus 5 je plod sodelovanja med podjetjema Google in LG in po mnenju mnogih poznavalcev ponuja zdaleč najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.

3. Apple iPhone 5S

Pametni mobilni telefon iPhone 5S je med uporabniki storitev mobilne telefonije izjemno priljubljen, saj je dovolj kompakten in hkrati zmogljiv. Povpraševanje po izjemnem mobilniku ne pojenja, čeprav bo njegov naslednik predstavljen že v septembru.

4. LG G3

Paradni konj podjetja LG Eletronics je nedvomno pametni mobilni telefon G3, saj ponuja odlično zmogljivost v navezi z izjemno kakovostnim glasovnim upravljanjem. Pametni mobilni telefon LG G3 dejansko ponuja vse, kar sodoben uporabnik potrebuje.

5. Nokia Lumia Icon (Lumia 930)

Pametni mobilni telefon Nokia Lumia Icon je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, ki prisegajo na Microsoftov operacijski sistem Windows Phone.

6. Nokia Lumia 520

Za uporabnike, ki želijo kakovostni pametni mobilni telefon, a zanj niso pripravljeni odšteti veliko denarja, je pisan na kožo mobilnik Lumia 520. Mobilnik namreč kljub izjemno nizki ceni ponuja zadostno zmogljivost za večino vsakodnevnih opravil.

7. Samsung Galaxy Note 3

Galaxy Note 3 podjetja Samsung je nedvomno pisan na kožo tistim, ki pametni mobilni telefon potrebujejo za opravljanje delovnih obveznosti, ko so na poti ali na sestanku.

8. Nokia Lumia 1020

Mobilnik Lumia 1020 podjetja Nokia se bo takoj prikupil ljubiteljem operacijskega sistema Windows Phone, ki pri delu potrebujejo pametni mobilni telefon z velikim zaslonom.

9. Apple iPhone 4S

Čeprav je pametni mobilni telefon Apple iPhone 4S za mnoge že zastarel, je še vedno izjemno uporaben. Še posebno se izkaže v navezi z najnovejšim mobilnim operacijskim sistemom iOS.

10. Nokia Lumia 1520

Pametni mobilni telefon bo zlahka prepričal tiste, ki prisegajo na zaslone z veliko diagonalo, a pri delu ne potrebujejo izjemno zmogljivega telefona z bogato paleto funkcionalnosti.

11. BlackBerry Z30

Čeprav podjetje BlackBerry še ni našlo poti iz krize, je njihov pametni mobilni telefon Z30 še vedno kot nalašč za poslovneže, ki so predhodno vedno uporabljali izdelke kanadskega giganta.

12. BlackBerry Q10

Mobilnik BlackBerry Q10 je prav tako pisan na kožo poslovnežem, za hiter vnos besedila pa razpolaga z legendarno tipkovnico BlackBerry.

13. Motorola Moto G

Glavna odlika pametnega mobilnega telefona Motorola Moto G je izjemno nizka cena. Kljub temu uporabnik ob nakupu prejme solidno zasnovano napravo, ki ga vsaj zlahka ne bo pustila na cedilu.

14. Motorola Moto X

Mobilnik Motorola Moto X je pisan na kožo predvsem mladim po srcu, saj ga je mogoče povsem prilagoditi željam in potrebam. Po mnenju mnogih poznavalcev gre za izjemno dobro oziroma celo odlično napravo.

15. Samsung Galaxy S5

Galaxy S5 je najnovejša modna muha podjetja Samsung, ki ponuja izjemno zmogljivost in je vsestransko uporabna, a žal je njena cena nekoliko previsoka, da bi si jo lahko privoščili vsi zahtevni uporabniki.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več