Telefoni
08.01.2017 12:47
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Asus ZenFone AR: Daleč najboljši telefon s kar 8 GB pomnilnika

Asus ZenFone AR je resnično vsestransko uporabna mobilna naprava.
Asus ZenFone AR je resnično vsestransko uporabna mobilna naprava.

Ker mobilni operacijski sistem Android za delovanje potrebuje veliko količino sistemskega pomnilnika, ne preseneča, da je štiri gigabajte za povprečne uporabnike postalo že nekoliko premalo. Tega se več kot dobro zavedajo inženirji podjetja Asus, saj so njihov najnovejši pametni mobilni telefon ZenFone AR opremili s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Pri tem je bil po vsej verjetnosti uporabljen sistemski pomnilnik podjetja Samsung, saj je ta kar dvakrat hitrejši od tistega, ki je namenjen osebnim računalnikom, in sicer 4.266 megabitov na sekundo proti 2.133 megabitov na sekundo. Ker je ta opremljen s 64-birnim vodilom lahko v sekundi prenese več kot 34 GB podatkov.

Ker je pametni mobilni telefon Asus ZenFone AR opremljen s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika, ta seveda ni namenjen zgolj brskanju po svetovnem spletu, zajemanju fotografij in predvajanju visokoločljivih videoposnetkov. Ta namreč podpira bogato paleto naprednih tehnologij, med njimi pa najbolj izstopata tehnologija za razširjeno (Tango) in navidezno (Daydream) resničnost. To omogočajo še trije digitalni fotoaparati Sony IMX318 ločljivosti 23 milijonov slikovnih točk, kar pomeni, da lahko s tem telefonom dejansko skenirate pohištvo, kako bo videti v vašem domu, se igrate z navideznimi hišnimi ljubljenčki ali pa se prepustite številnim čarom navidezne resničnosti.

Na sprednji strani pametnega mobilnega telefona Asus ZenFone AR najdemo še spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, ki je opremljena s kar dvojno bliskavico. Preostala strojna oprema je tudi na nivoju vrhunskega pametnega mobilnega telefona. Novost je namreč opremljena s 14,5-centimetrskim (5,7-palčnim) zaslonom Super AMOLED ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk in procesorjem Qualcomm Snapdragon 821, ki za hlajenje uporablja celo toplovodne cevi. Za manj zahtevne uporabnike bo na voljo različica, ki bo opremljena z zgolj šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov je na voljo od 32 gigabajtov pa vse do 256 gigabajtov vgrajenega pomnilnika, ki ga lahko po potrebi razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD.

Pametni mobilni telefon Asus ZenFone AR je opremljen še s podporo za dve telefonski kartici nano-SIM, modemom Qualcomm X12 LTE za mobilno povezavo 4G/LTE in celo navigacijski sistem GLONASS. Zmogljivost baterije znaša 3.300 miliamper ur, pri čemer je za hitro polnjenje na voljo vmesnik USB-C. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.0 Nougat s prirejenim grafičnim vmesnikom ZenUI 3.0. Pametni mobilni telefon Asus ZenFone AR bomo bolj težko stlačili v žep, saj meri 158,7 x 77,7 x 8,95 milimetrov in tehta kar dobrih 170 gramov.

Pametni mobilni telefon Asus ZenFone AR bo na prodajne police trgovin širom sveta prispel v drugi polovici letošnjega leta. Vse tehnične lastnosti po mnenju številnih poznavalcev najboljšega pametnega mobilnega telefona na svetu, pa si lahko ogledate na spletni povezavi bit.ly/ZenFone-AR-RN.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več