Telefoni
24.01.2011 06:07
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bodo pametni mobilni telefoni izpodrinili računalnike?

Eric Schmidt verjame v prevlado pametnih mobilnih telefonov nad prenosnimi in osebnimi računalniki.
Eric Schmidt verjame v prevlado pametnih mobilnih telefonov nad prenosnimi in osebnimi računalniki.

Če gre verjeti Ericu Schmidtu, izvršilnemu direktorju podjetja Google, se v bližnji prihodnosti tako osebnim kot prenosnim računalnikom piše zelo črna prihodnost. Njihovo vlogo naj bi kmalu prevzeli pametni mobilni telefoni, ki se zmogljivostno in funkcijsko že lahko povsem primerjajo s cenovno ugodnimi računalniškimi sistemi.

Poleg tega bo podjetje Google zanje kmalu pripravilo nov paket spletnih storitev, ki naj bi povzročile celo mobilno revolucijo. Te bodo namreč uporabnikom ponujale informacije o tem, kje so in kaj lahko tam počnejo. Vse to se bo odvijalo na pregleden način in v realnem času. Pametni mobilni telefoni bodo kmalu postali še povsem priročne naprave za brezgotovinsko plačevanje in varno opravljanje vseh vrst finančnih transakcij.

Pametni mobilniki bodo lahko povsem nadomestili osebne in prenosne računalnike v trenutku, ko bo večini prebivalstva širom sveta omogočen dostop do mobilnega interneta s hitrostjo vsaj osem megabitov na sekundo. Za povsem tekoče izvajanje spletnih storitev bi bilo potrebno zagotoviti hitrost vsaj 10 megabitov na sekundo. To je žal kar desetkrat več od trenutnih povprečnih hitrosti v mobilnem omrežju.

Medtem ko ima na hitrost mobilnega interneta Google le malo vpliva, bo ta lahko poskrbel za večjo dostopnost do pametnih mobilnikov v revnejših predelih sveta. Če gre verjeti Ericu Schmidtu, izvršilnemu direktorju podjetja Google, bo v prihodnih nekaj letih kar milijarda ljudi dobila na razpolago cenovno ugodne pametne mobilne telefone. Ti bodo opremljeni z na dotik občutljivimi zasloni, spletnim brskalnikom in operacijskim sistemom Android.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več