Telefoni
20.02.2017 06:22
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bodo zasloni mobilnih naprav s to tekočino postali neuničljivi?

Posebna tekočina ProtectPax obljublja enoletno zaščito zaslona pred padci, praskami, udarci in celo vodo.
Posebna tekočina ProtectPax obljublja enoletno zaščito zaslona pred padci, praskami, udarci in celo vodo.

Kljub temu, da so sodobni pametni mobilni telefoni izdelani iz materialov, ki so odporni na padce, praske in udarce, njihovi zasloni pa so zaščiteni s trdnim steklom Gorilla Glass, lahko že kapljice vode, nepredvideni padci iz velike višine in podobni pripetljaji še vedno predstavljajo velik problem. Pametni telefoni so za mnoge med nami predragi, da bi jih pustili nezaščitene pred nepredvidljivimi dogodki. Večji kot je zaslon pametnega telefona, več boste zanj odšteli, hkrati pa bo večji zaslon pomenil tudi veliko večje tveganje pri različnih udarcih.

Čeprav so zaščitne prevleke za zaslone pametnih telefonov relativno dobra izbira, so te relativno drage, hkrati pa je potrebno kar nekaj spretnosti, da jih pravilno namestimo. Zaradi tega je skupina nemških zanesenjakov pripravila posebno tekočino ProtectPax, ki je namenjena zaščiti zaslona. Gre za tekoče steklo, ki je sestavljeno na osnovi nanodelcev iz titanovega oksida, zaradi majhnih nepravilnosti v steklu zaslona pa se ti vežejo trdno na zaslon in ustvarijo tanko in nevidno zaščitno plast. Nanos zaščitne tekočine je nadvse enostaven, poleg tega pa za optimalno zaščito zadošča že nekaj kapljic.

Tekoče steklo ProtectPax naj bi pametnemu telefonu nudilo zaščito približno eno leto, varovalo pa naj bi pred padci, praskami, udarci in celo vodo. Njegova trdnost naj bi bila vsaj po zagotovilih razvijalcev primerljiva celo s safirom in rubinom. Skupina nemških zanesenjakov je potreben denar za zagon proizvodnje nove zaščite že zbrala na spletnem portalu Indiegogo. “Čarobno” tekočino je mogoče kupiti na spletni povezavi http://bit.ly/2lA5fsX-IndieGoGo-RN, zanjo pa je potrebno odšteti približno 16 evrov. Prvi kupci jo bodo prejeli že aprila letos.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888