Telefoni
05.03.2014 10:00

Deli z drugimi:

Share

FreedomPop Privacy Phone: Mobilnik za varovanje zasebnost pred hekerji, državnimi agencijami in zlonamernimi kodami

Uporabnikom pametnega mobilnega telefona FreedomPop Privacy Phone ne bo potrebno skrbeti za varnost in zaščito njihovih osebnih podatkov.
Uporabnikom pametnega mobilnega telefona FreedomPop Privacy Phone ne bo potrebno skrbeti za varnost in zaščito njihovih osebnih podatkov.

Zaradi številnih afer povezanih z vohunjenjem ameriške agencije za nacionalno varnost NSA je vsem uporabnikom storitev mobilne telefonije postalo jasno, da lahko slednja brez večjih težav vdre v praktično vse pametne telefone, ki so prisotni na trgu in prestreza tako telefonske pogovore kot kratka sporočila SMS. Zaradi tega so se pri podjetju FreedomPop odločili za pripravo izjemno varnega pametnega mobilnega telefona Privacy Phone, ki uporabnikom zagotavlja izjemno visoko stopnjo zasebnosti preko šifriranega algoritma in povezave VPN. Zaradi tega ne preseneča, da se je novinca že prijel vzdevek »Snowden Phone«.

Za zagotavljanje visoke stopnje zasebnosti pametni mobilni telefon Privacy Phone podjetja FreedomPop koristi prednosti lastnega zasebnega omrežja VoIP in 128-bitnega šifrirnega sistema. Šifrirana govorna in tekstovna sporočila so uporabniku posredovana preko lastnega zasebnega omrežja VPN, kar posledično pomeni, da je vsa komunikacija ustrezno zavarovana pred hekerji, državnimi agencijami in zlonamernimi kodami. Strojna oprema varnega mobilnika pa temelji na osnovi nekdaj izjemno priljubljenega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy 2.

Za nakup varnega pametnega mobilnega telefona Privacy Phone podjetja FreedomPop je v ZDA potrebno odšteti preračunanih 138 evrov. Mesečna naročnina v višini zgolj preračunanih 7 evrov pa uporabnikom omogoča neomejene pogovore in pošiljanja kratkih sporočil SMS ter mesečni podatkovni promet v višini do 500 megabajtov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888