Telefoni
09.03.2014 10:30
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

KitKat skrajšuje avtonomijo mobilnika!

Zaradi programske napake v Androidu 4.4.2 KitKat imajo uporabniki mobilnikov s procesorji Qualcomm Snapdragon precejšnje težave z avtonomijo.
Zaradi programske napake v Androidu 4.4.2 KitKat imajo uporabniki mobilnikov s procesorji Qualcomm Snapdragon precejšnje težave z avtonomijo.

Najnovejše ni vedno najboljše, kar dokazuje tudi Googlov najnovejši operacijski sistem Android 4.4.2 KitKat, ki uporabnikom mobilnikov povzroča veliko težav predvsem na račun znatno krajše avtonomije delovanja. Zaradi nadgradnje so precej krajšo avtonomijo delovanja opazili predvsem uporabniki pametnih mobilnih telefonov Nexus 5, Galaxy Note 3 in Motorola Moto X oziroma uporabniki tistih telefonov, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo procesorje Qualcomm Snapdragon. Avtonomija delovanja mobilnika se namreč v nekaterih primerih lahko skrajša celo za več kot polovico.

Glavni krivec za krajšo avtonomijo delovanja pametnih mobilnih telefonov s procesorji Qualcomm Snapdragon in nameščenim Androidom 4.4.2 KitKat je proces, imenovan »mm-qcamera-daemon«, ki omogoča delovanje mobilnih aplikacij, kot sta Skype in Snapchat, in dostop do digitalnega fotoaparata. Slednji je namreč aktiven tudi v primeru, da aplikacija dela v ozadju. Programerji podjetja Google so ob tem zagotovili, da bodo napako odpravili v najkrajšem možnem času.

Če tudi vas pestijo težave, povezane z napako mobilnega operacijskega sistema Android 4.4.2 KitKat, lahko avtonomijo delovanja mobilne naprave podaljšate le z odstranitvijo programov, kot sta Skype in Snapchat, in ponovnim zagonom naprave. Če bo šlo vse po sreči, bo popravek za novi mobilni operacijski sistem Android nared še pred koncem meseca marca.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več