Telefoni
27.11.2015 10:07
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na testu: Armiran 4G pametni telefon (Myphone Hammer axe LTE)

Myphone Hammer axe LTE
Myphone Hammer axe LTE

Tokrat je pod moje prste zašel pri nas manj poznani pametni telefon poljskega proizvajalca Myphone Hammer axe LTE. Kot že ime namiguje, gre za napravo s podporo hitremu omrežju LTE, poleg tega pa se postavi tudi z povezljivostjo NFC in sprejme dve kartici SIM.

Z robustnimi telefoni nimam prav dosti izkušenj, zato sta bila prva odziva, ko sem ga prijel v roke: »Čudno, kaj je to za ena naprava?«, kateri je nemudoma sledila misel »Lepo, kot v Terminatorju«. Videz je torej več kot robusten, na obeh stranicah so vidni po trije vijaki, na zadnji celo 6, ki so me instantno prepričali, da lahko tole napravico brez posledic zabrišem v steno. Seveda, Myphone Hammer axe LTE je odporen na vodo in prah, kar zagotavlja IP68 certifikat – in da, popolnoma ga lahko potopite v vodo, ohišje pa prenese tudi udarce in padce iz višine.

Ekran je postavljen na sredo prednje ploskve, rob zaslona je očiten, temu pa sledi precejšen sloj zaščitne plastike, kot bi na navaden pametni telefon poveznil enega od nerodnih »bumper« ovitkov, kar navadno počnejo nadobudni športniki (česar do danes ne razumem – če potrebuješ robusten telefon, ne kupuj iPhona!). Na hrbtni strani lahko, potem ko odvijete dva vijaka, dostopate do kartice SIM in SD, a boste morali najprej odstraniti baterijo.

Uporabljena plastična zaščita zagotavlja trden prijem naprave, velikost je primerna in vseh pet upravljavskih fizičnih gumbov je premišljeno postavljenih – tudi z delavskimi rokavicami bi jih z lahkoto zadel. Dva sta še posebej ujela mojo pozornost – na levi stranici sta na voljo PTT gumb (Push-To-Talk) in SOS gumb, na nasprotni strani pa simetrično postavljena gumba za glasnost, daleč narazen. Gumb za obuditev naprave je postavljen na vrh naprave in ga je zaradi robustne plastike, ne glede na to, da velikost zaslona meri le 4,5 palcev (11,43 centimetrov), nekoliko težko doseči.

IPS zaslon prikazuje zgledno lepo sliko v HD ločljivosti in je prevlečen z zaščitnim steklom Corning Gorilla Glass 3.

V notranjosti najdemo 1,7-gigaherčen osemjedrni procesor ARM Cortex-A53 ter grafično enoto Mali-T760 MP2, kar skupaj z dvema gigabajtoma delovnega pomnilnika brez težav poganja operacijski sistem Android 4.4. Prostora za hrambo je 16 gigabajtov. Glavna kamera ima ločljivost 13 megapikslov, pomožna pa 2.

3700 miliamper ur zmogljiva baterija bo Myphone Hammer axe LTE poganjala do dva dni, pri normalni, mešani uporabi, v stanju pripravljenosti pa vas bo počakal do 21 dni.

Seveda, to so le moje opazke, z veseljem preberem še vaše mnenje med komentarji.

Na Sgermobil.si je za 319,90 evrov na voljo v črni in črno-oranžni barvi.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več