Telefoni
11.09.2009 06:09
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nimam več denarja! Kaj sedaj?

Kljub možnosti pošiljanja nujnega kratkega sporočila SMS vseeno redno preverjajte stanje na vašem predplačniškem računu.
Kljub možnosti pošiljanja nujnega kratkega sporočila SMS vseeno redno preverjajte stanje na vašem predplačniškem računu.

Mobilni telefoni

so postali nepogrešljiv del našega vsakdanjika. Neredko pa se zgodi, da je račun uporabnikov predplačniških paketov mobilne telefonije nenadoma prazen ravno v trenutku, ko bi morali opraviti nujni klic. Za nameček se to zgodi, ko smo brez denarja, v tujini ali pa ni nobenega avtomata oziroma trafike v bližini, kjer bi lahko kupili vrednostno kartico.

Na srečo nam izhod v sili ponujajo nekateri ponudniki mobilne telefonije, ki omogočajo pošiljanje nujnega kratkega sporočila SMS na izbrano telefonsko številko. Dobra duša nas bo nato poklicala nazaj ali pa nam bo celo napolnila račun. Kateri ponudniki mobilne telefonije pa omogočajo pošiljanje nujnega kratkega sporočila SMS? Mobitel, Simobil in Tušmobil.

Podjetje Si.mobil ponuja brezplačno storitev pošiljanje nujnega kratkega sporočila SMS, ki bo prejemniku v vašem imenu sporočil, da naj vas pokliče nazaj ali pa vam napolni vaš predplačniški račun. Na številko 448 pošljete SMS z vsebino “NUJNO_telefonska številka prejemnika” (brez narekovajev). Črke besede morajo biti velike, med besedo in telefonsko številko prejemnika je obvezen presledek.

Mobitel ponuja brezplačno storitev ukaznega niza, pri čemer bo prejemnik prejel sporočilo, da naj vas pokliče nazaj ali vam napolni predplačniški račun. Odtipkajte ukazni niz “*128*telefonska številka prejemnika#” (brez narekovajev) in stisnite tipko za klic ter počakajte, da se ukaz izvede.

Tudi Tušmobil ponuja brezplačno storitev ukaznega niza, ki se glasi: “*124*telefonska številka prejemnika#“, pritisnite tipko za klic. Centrala bo nato prejemniku poslala kratko sporočilo SMS s sporočilom za polnjenje ali povratni klic.

Ostali slovenski ponudniki mobilne telefonije te storitve ne omogočajo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več