Telefoni
24.11.2015 10:56
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prometne informacije v Google Maps (končno) tudi v Sloveniji!

Prometne informacije v Google Maps bodo kmalu dosegljive tudi za večja slovenska mesta.
Prometne informacije v Google Maps bodo kmalu dosegljive tudi za večja slovenska mesta.

Podjetje Google je razveselilo slovenske uporabnike kartografskega sistema Maps, saj jim je omogočilo prikaz prometnih informacij. Neuradno je storitev trenutno na voljo za Ljubljano (bit.ly/Google-Zemljevidi-LJ), kar pomeni, da podjetje Google novost še vedno preizkuša. Ko bo novost na voljo širši javnosti, nas bo računalniški gigant o tem obvestil in bo ob tem po vsej verjetnosti dodal še druga večja slovenska mesta.

Google Maps bo slovenskim uporabnikom kartografskega sistema Maps tako kot ostalim širom sveta prikazoval gostoto prometa z različno obarvanimi odseki cest, na podlagi česar za vas izbere najhitrejšo pot do cilja. V Ljubljani smo storitev že preverili in deluje odlično!


Zbiranje podatkov o prometu bo zagotovljeno iz različnih virov, kot na primer s strani posameznih uporabnikov mobilnih naprav Android in iOS, ki podatke o prometu »oddajajo« v realnem času. Tehnologijo je Google sicer pridobil z nakupom podjetja Waze in je skoraj v celoti vgrajena v zemljevide Maps.


Vsem slovenskim uporabnikom kartografskega sistema Maps bodo prometne informacije po vsej verjetnosti na voljo že v prvi polovici naslednjega leta, čeprav podjetje Google o tem ne daje nobenih informacij.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več