Telefoni
21.02.2014 06:15

Deli z drugimi:

Share

Prvi mobilnik Ubuntu najkasneje do konca leta!

Prvi pametni mobilni telefon z mobilnim operacijskim sistemom Ubuntu bi lahko vsaj po ocenah poznavalcev zlahka nadomestil osebne računalnike.
Prvi pametni mobilni telefon z mobilnim operacijskim sistemom Ubuntu bi lahko vsaj po ocenah poznavalcev zlahka nadomestil osebne računalnike.

Čeprav je projekt priprave izjemno zmogljivega pametnega mobilnega telefona Ubuntu Edge padel v vodo že v drugi polovici lanskega leta, se mu ustanovitelj organizacije Canonical Mark Shuttleworth še ne namerava odpovedati. Ta je namreč prek kratkim izjavil, da bo novost opremljena z mobilno različico operacijskega sistema Ubuntu zagotovo na voljo še pred koncem letošnjega leta. Za pripravo inovativnega mobilnika bosta poskrbeli vodilni španski proizvajalec mobilnikov BQ in kitajski velikan Meizu. Na mobilniku slednjega bo za nameček nameščen še priljubljen mobilni operacijski sistem Android.

O prvem pametnem mobilnem telefonu Ubuntu Edge je trenutno znanega le, da bo opremljen z izjemno zmogljivo strojno opremo. Novinec bi lahko vsaj po ocenah poznavalcev zlahka nadomestil osebne računalnike, saj naj bi bil opremljen s sistemskim pomnilnikom kapacitete vsaj štirih gigabajtov, vgrajenim pomnilnikom z vsaj 128 gigabajti prostora in večjedrnim procesorjem. Neglede na strojno opremo ima pametni mobilni telefon Ubuntu Edge velike možnosti za uspeh, saj ga bodo tržili vsi večji ponudniki storitev mobilne telefonije, kot so Vodafone, EE, ameriški T-Mobile, Three Group, Deutsche Telekom, Verizon, Telstra in Portugalski Telekom (PT).

Tu velja še omeniti, da je mobilni operacijskim sistem Ubuntu danes sicer že moč namestiti na mobilne naprave Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10 in Galaxy Nexus. Namestitvene datoteke skupaj z navodili so na voljo na spletnem naslovu http://bit.ly/U-buntu. Ob uspešni namestitvi bomo pridobili možnost uporabe osnovnih aplikacij, opravljanja telefonskih pogovorov preko omrežja GSM, pošiljanja kratkih sporočil SMS, povezovanja z brezžičnimi omrežji Wi-Fi, zajemanja fotografij in videoposnetkov ter uporabe naprednih razvijalskih orodij.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,