Telefoni
01.11.2010 07:42
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Širokopasovni internet na Mount Everestu

Najvišja gora na svetu je bogatejša za edinstveno bazno postajo 3G.
Najvišja gora na svetu je bogatejša za edinstveno bazno postajo 3G.

Dobra novica za vse, ki se v bližnji prihodnosti nameravate odpraviti na vrh sveta. Nepalski operater Ncell, ki je v 80-odstotni lasti švedskega ponudnika telekomunikacijskih storitev TeliaSonera, je namreč na območju baznih taborov na Mount Everestu postavil prvo bazno postajo 3G. Ta je hkrati prva tovrstna bazna postala v Nepalu.

Kaj bazna postaja 3G dejansko prinaša alpinistom? Predvsem možnost cenovno ugodnega in enostavnega komuniciranja z zunanjim svetom ter hiter dostop do svetovnega spleta. Ta bo alpinistom precej olajšala in pocenila odpravo na najvišjo goro sveta. Do sedaj je bil dostop do interneta namreč mogoč le preko dragih satelitskih zvez.

Nepalski operater Ncell je prepričan, da bo bazna postaja 3G dobro služila več deset tisočim alpinistom, ki vsako leto obiščejo območje najvišje gore na svetu. S postavitvijo te bazne postaje je bil hkrati dosežen še novi svetovni rekord. Bazna postaja 3G na območju baznih taborov na Mount Everestu je namreč najvišje ležeča postaja na svetu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več