Telefoni
22.06.2013 13:38
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablice in mobilniki bodo jeseni cenejši za petino!

Nova cenovna vojna med vodilnima proizvajalcema mobilnih procesorjev Qualcomm in Mediatek naj bi kmalu povzročila občuten padec cen pametnih mobilnih telefonov in tablic. Številni poznavalci napovedujejo znižanje cen mobilnih naprav celo za petino.
Maloprodajne cene mobilnih naprav naj bi se občutno pocenile že jeseni!
Maloprodajne cene mobilnih naprav naj bi se občutno pocenile že jeseni!

Če imate namen v kratkem kupiti pametni mobilni telefon ali tablični računalnik, vam priporočamo, da z nakupom počakate do jeseni. Mnogi poznavalci so namreč prepričani, da bo cenovna vojna med vodilnima proizvajalcema mobilnih procesorjev Qualcomm in Mediatek povzročila občuten padec cen mobilnih naprav. Njihovi procesorji so namreč vgrajeni v skorajda vse pametne mobilne telefone in tablične računalnike, ki so na voljo v prosti prodaji.

Medtem ko številni poznavalci napovedujejo znižanje cen mobilnih naprav celo za petino, je precej bolj verjetno, da bo vojna med podjetjema Qualcomm in Mediatek pocenila pametne mobilne telefone in tablične računalnike »le« za okoli 10 odstotkov, kar pa seveda ni zanemarljivo. Mobilne naprave bodo za nameček opremljene še z zmogljivejšimi procesorji, zaradi česar so mnogi prepričani, da z njihovim nakupom vsekakor velja počakati še nekaj mesecev.

Zaradi zaostrene cenovne politike med podjetjema Qualcomm in Mediatek bodo v pocenitev njihovih procesorjev kakopak prisiljena tudi druga podjetja, kot so Samsung, Rockchip, Allwinner in druga. Naslednja večja pocenitev pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov pa se po mnenju poznavalcev obeta že konec leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več