Telefoni
17.06.2016 09:05

Deli z drugimi:

Share

V Pekingu prepovedali prodajo iPhona

Pametni mobilni telefoni Apple iPhone 6 se v Pekingu ne smejo več prodajati.
Pametni mobilni telefoni Apple iPhone 6 se v Pekingu ne smejo več prodajati.

Kitajska družba Baili Marketing Service je pred kratkim vložila pritožbo na pekinški urad za intelektualno lastnino, in sicer proti podjetju Apple. Kitajska družba je namreč prepričana, da Applova pametna mobilna telefona iPhone 6 in iPhone 6 Plus v celoti kopirata obliko njihovega telefona s prodajno oznako 100C. Kot dokaz je družba na pekinški urad za intelektualno lastnino predložila načrte za omenjeni pametni mobilni telefon, ki so nastali pred telefonoma iPhone.

Pekinški urad za intelektualno lastnino je po preučitvi dokazov sprejel odločitev, da se pametni mobilni telefon iPhone 6 zgolj malenkostno razlikuje od modela 100C. Ker so razlike med telefonoma tako majhne, da jih povprečni kupec ne bi mogel prepoznati, je podjetje Apple s tem kršilo kitajsko zakonodajo o varstvu patentnih pravic. Kitajska družba Baili Marketing Service je na osnovi odločitve sprožila tožbo še proti kitajskemu podjetju Zhongfu Telecoma, ki prodaja pametne mobilne telefone iPhone, in s tem dosegla popolno prepoved prodaje Applovih telefonov.

Apple se je na odločitev sodišče seveda pritožilo in zahtevalo, da se prepoved prodaje umakne. Do tedaj pa je prodaja pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 in iPhone 6 Plus v kitajskem glavnem mestu Peking seveda prepovedana.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več