Telefoni
27.10.2016 00:01
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V Slovenijo prihaja nov ponudnik mobilne telefonije

V Slovenijo prihaja nov ponudnik mobilne telefonije
V Slovenijo prihaja nov ponudnik mobilne telefonije

V prvi polovici prihodnjega leta bo Slovenija dobila novega ponudnika storitev mobilne tehnologije. Slovensko podružnico je odprlo avstrijsko podjetje Ventocom, njihov najverjetnejši prvi partner pa bo po vsej verjetnosti znano trgovsko podjetje Hofer, s katerim sodelujejo že v Avstriji.

Ventocom sicer v Avstriji deluje že dve leti, ustanovili pa so ga veterani telekomunikacijske industrije. Na čelu podjetja je izkušeni Michael Krammer, ki je v preteklosti vodil že nemški E-Plus in avstrijski Tele.ring. Podjetje sicer ne ponuja storitve končnim kupcem, ampak nastopa zgolj kot platforma za večje družbe, ki želijo svojo ponudbo razširiti s storitvami mobilne telefonije, a na tem področju nimajo dovolj izkušenj. Ventcom se ob tem z obstoječimi operaterji dogovori za uporabo njihovega omrežja, razvit pa ima lasten sistem obračunavanja. Uporabniki, ki se odločijo za njihovo storitev, imajo na voljo tudi aplikacijo, v kateri lahko spremljajo porabo in kupujejo dobroimetje. Kot osrednje prednosti v primerjavi z večjimi operaterji, Ventocom navaja prijaznost, enostavnost pri upravljanju naročniškega razmerja in najpomembnejše za uporabnika, ugodne cene.

Prvi uporabnik njihove platforme je bil v Avstriji trgovec Hofer, ki svoje mobilne storitve trži pod znamko Hofer Telekom, oziroma skrajšano HoT, v dveh letih pa so na trgu uspeli pridobiti že 3,5-odstotni delež. Partnerstvo imajo sicer sklenjeno še z zavarovalniško družbo Allianz in kabelskim operaterjem Liwest.

Zaradi uspešnega sodelovanja v naši severni sosedi se tudi za Slovenijo omenja Hofer kot prvi partner. Operativno naj bi podjetje začelo delovati že prihodnji mesec, glavnino ekipe pa naj bi na čelu z Evo Aljančič sestavljali nekdanji uslužbenci operaterja Simobil. S Simobilom naj bi Ventocom sklenil tudi pogodbo o uporabi omrežja.

Avstrijsko podjetje ima sicer precej stroge pogoje za nastop partnerstva. Podjetja, ki bi želela uporabljati njihovo platformo, morajo biti velika, imeti morajo veliko uporabnikov in razširjeno prodajno mrežo, prav tako pa mora biti njihova blagovna znamka močna in ugledna. Tudi zato v Sloveniji ni veliko potencialnih kandidatov, oziroma nekateri od njih že nudijo mobilne storitve.

Ali je na naših tleh prostor za še enega ponudnika mobilnih storitev, bo pokazal čas, je pa trg že precej nasičen. Mobilne storitve v Sloveniji trenutno ponujajo Telekom Slovenije, Simobil, Telemach, T-2, Izimobil, Spar mobil in Mega M.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več