Telefoni
23.02.2012 09:25
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zavajanje uporabnikov Si.mobila pri nagradnih igrah (dopolnitev)

Najcenejši klici po 8 centov/min in klici za 0 EUR znotraj Si.mobilovega omrežja do konca leta za prvih 10.000 uporabnikov.
Najcenejši klici po 8 centov/min in klici za 0 EUR znotraj Si.mobilovega omrežja do konca leta za prvih 10.000 uporabnikov.

V zadnjih dneh se slovenskim uporabnikom storitev mobilne telefonije pojavljajo promocijska sporočila SMS, ki jih vabijo k sodelovanju v nagradni igri za Applov pametni mobilni telefon iPhone 4S. To ne bi bilo nič neobičajnega, če v ta sporočila ne bi bil vključen logotip družbe Si.mobil d.d. V sporočilu je še navedeno, da drugi največji slovenski mobilni operater v zameno za vnos telefonske številke nudi uporabnikom možnost, da si priigrajo iPhone 4S.

Ker smo promocijsko sporočilo SMS prejeli tudi v uredništvu Računalniških novic, smo se za pojasnila obrnili na družbo Si.mobil. Ta nam je v izjavi za javnost pojasnila, da za promocijskimi sporočili stoji podjetje Dimoco in da gre v tem primeru za zavajajočo uporabo logotipa družbe Si.mobil d.d., saj družba z njimi ne sodeluje. Drugi največji slovenski ponudnik mobilnih storitev je zaradi tega od podjetja Dimoco že zahteval, da preneha z zavajajočo prakso. Poleg tega je proti goljufivemu podjetju že sprožil pravne postopke.

Družba Si.mobil se seveda vsem prizadetim uporabnikom iskreno opravičuje. Če ste morda že vpisali vašo telefonsko številko in se strinjali s pogoji sodelovanja, je pomembno, da čim prej prekinete članstvo v SMS klubu, saj vas bodo v nasprotnem primeru vsak teden olajšali za slabih pet evrov. Članstvo v SMS klubu lahko odpoveste tako, da na prejeto promocijsko sporočilo odgovorite s ključno besedo STOP ali pokličejo na brezplačno telefonsko 080404040 in zahtevate prekinitev članstva.

Dopolnitev

V zvezi z objavljenim člankom »Zavajanje uporabnikov Si.mobila pri nagradnih igrah«smo prejeli odgovor s strani podpredsednika podjetja DIMOCO Direct Mobile Communications GmbH. Odgovor objavljamo nespremenjen in v celoti:

“Spoštovani,

v zvezi z vašo spletno objavo/ članek http://www.racunalniske-novice.com/novice/mobilna-telefonija/dogodki-in-obvestila/zavajanje-uporabnikov-simobila-pri-nagradnih-igrah.html

bi vam rada podala naslednji odgovor:

Najprej o podjetju DIMOCO:

Podjetje DIMOCO razvija, upravlja in trži mobilno transakcijsko “vozlišče”, ki ponudnikom mobilnih storitev prodaja povezave. V ta namen je podjetje DIMOCO sklenilo tako imenovane pogodbe za povezavo z omrežnimi operaterji. Podjetje DIMOCO v zameno namesti to infrastrukturo, ki služi podjetjem (ponudnikom storitev), da pošiljajo elektronska sporočila ter oglašujejo digitalno vsebino.

Sporočil/plačilnih transakcij torej ne pošilja oz. izvaja podjetje DIMOCO, temveč potekajo preko omenjenih povezav. Ponudniki storitev so vedno poslovni uporabniki, ki so izključno odgovorni za te storitve. (Podjetje DIMOCO ni odgovorno!) Iz tega sledi, da se ponudniki storitev odločijo, komu pošljejo posamezni SMS/MMS in ali je treba izvesti plačilno transakcijo. Ti so dolžni izpolnjevati vse zakonske predpise. Nikakor pa ponudniki storitev ne smejo pošiljati ali objavljati SMS-ov/MMS-ov brez predhodnega soglasja prejemnika. Kot operater mobilnega transakcijskega vozlišča podjetje DIMOCO zgolj ponuja storitve za svoje poslovne uporabnike. Na podlagi pogodb lahko podjetje DIMOCO domneva, da je prejemnik privolil v prejemanje SMS-ov/MMS-ov in da se ne izvaja nikakršno oglaševanje brez izrecnega dovoljenja uporabnikov.

Drugič pa o trenutnem stanju:

Ponudnik vsebin/storitev v tem primeru je podjetje specializirano za mobilno zabavo. Z našega stališča in kot smo storitev preverili v času izvrševanja, je bila storitev v redu in ni vsebovala nobene druge blagovne znamke (še posebej ne logotipa mobilnega operaterja).

Kot podjetje, ki je osredotočeno le na zagotavljanje tehnične infrastrukture za ponudnike storitev, si močno prizadevamo, da bi se izognili zavajajočim storitvam, kot je navedena zgoraj. Toda: za storitev odgovarja ponudnik storitev.

Zato vas vljudno prosim, da pojasnite svojo objavo do konca tega tedna (2. marec 2012).

Najlepša hvala za vaše pozitivne povratne informacije, v kolikor pa imate še kakšna dodatna vprašanja, me lahko pokličete na številko mobilnega telefona +43 664 969 9X XX.

Lep pozdrav,

Margit Anglmaier”


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več