Telefoni
22.02.2016 20:11

Deli z drugimi:

Share

Družbi HTC in Valve s predstavitvijo potrošniške različice Vive uresničujeta navidezno resničnost

HTC je na dogodku Mobile World Congress razkril celostni sistem Vive, ki bo za prednaročilo na voljo od 29. februarja 2016 dalje.
Družbi HTC in Valve s predstavitvijo potrošniške različice Vive uresničujeta navidezno resničnost
Družbi HTC in Valve s predstavitvijo potrošniške različice Vive uresničujeta navidezno resničnost

HTC, pionir na področju inovativnih pametnih tehnologij, je v sodelovanju z družbo Valve predstavil končno verzijo komercialne različice svojega sistema za navidezno resničnost Vive. Z nadaljevanjem gradnje na obsežnem seznamu funkcij sistema Vive ta s programsko opremo Steam VR predstavlja še eno novo tehnološko inovacijo – Vive Phone Sevices, in ponovno postavlja nov standard navidezne resničnosti.

Storitve Vive Phone Services omogočajo ohranjanje povezanosti z realnim svetom brez izstopa iz navideznega sveta in kažejo na možnost združitve obeh realnosti, ne da bi pri tem uporabnik izgubil občutek za katero izmed njiju. S tem, ko je omogočeno prejemanje in odzivanje na dohodne in zgrešene klice, odgovarjanje na tekstovna sporočila in pošiljanje hitrih odgovorov ter preverjanje prihajajočih povabil v koledarju neposredno prek naglavnega seta, se ustvarja hibridna realnost, ki odpira povsem nov svet možnosti tako za potrošnike kot podjetja.

Potrošniška različica Vive pomeni korak naprej za sistem Vive, saj gradi na osveženem znamčenju in izboljšanih funkcijah, predstavljenih že z Vive Pre. Te vključujejo posodobljena brezžična krmilnika s haptičnimi povratnimi informacijami in dvostopenjskim sprožilcem, kamero na sprednji strani naprave, ki fizične elemente vključi v navidezni svet, preoblikovan naglavni trak, ki zagotavlja večjo stabilnost in ravnotežje, ter izboljšan vidni sistem s svetlejšim zaslonom za globlji občutek zlitja.

Potrošniška različica, ki stane 799 ameriških dolarjev (okoli 720 evrov), vključuje tudi dve izkušnji navidezne resničnosti, ki bosta uporabniku v pomoč pri odkrivanju navideznega sveta:

  • Simulator dela (ang. Job Simulator) z aplikacijo 2050 Archives, v lasti podjetja Owlchemy Labs: v svetu, kjer so roboti zamenjali vsa človeška delovna mesta, uporabnik stopi v simulator dela, da bi se naučil, kako je delati.
  • Fantastično inovatorstvo v lasti podjetja Northway Games: uporabnik si predstavlja, da hodi po travnatem otoku, ki lebdi na nebu, ter z lastnimi rokami gradi stroj v velikosti konja in nato opazuje, kako se predstavi svetu.

A ni vse povezano z igrami. Poleg teh predstavitvenih aplikacij HTC sodeluje z razvijalci, da bi pospešili ustvarjanje vsebin iz številnih sektorjev, vključno z zabavništvom, trgovino, izobraževanjem, oblikovanjem, zdravstvom in avtomobilizmom.

»Vse od začetka je Vive zavzemal vodilni položaj na področju navidezne resničnosti, HTC pa je pri tem predstavil kar nekaj prelomnih tehnologij,« je povedala Cher Wang, predsednica in izvršna direktorica družbe HTC, in dodala: »Vse od najave Vive ta čas lansko leto smo skupaj z družbo Valve neutrudno delali, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo navidezne resničnosti na trgu. Osvojili smo številne nagrade in prejeli pohvale s strani medijev, uporabnikov in industrije. S potrošniško različico Vive smo sposobni uresničiti ultimativno vizijo, ki je ponesti Vive v domove po vsem svetu, da bodo ljudje lahko izkusili vseobsegajočo navidezno resničnost na način, ki podžge domišljijo in resnično spreminja svet.«

Cena, posodobitve in razpoložljivost

Potrošniška različica Vive bo za prednaročilo na voljo od 29. februarja 2016 ter z izvrševanjem prednaročil in polno komercialno razpoložljivostjo od 1. aprila naprej. Vive je s ceno 799 ameriških dolarjev (okoli 720 evrov) prva celostna rešitev navidezne resničnosti, vključno z brezžičnimi krmilniki, možnostjo gibanja v prostoru in naglavnim prikazovalnikom (ang. head-mounted display oz. HMD) z vgrajeno kamero in telefonom ter dvema aplikacijama navidezne resničnosti. Vgradnja programske opreme SteamVR v ta paket zagotavlja, da je oprema Vive z najnovejšimi funkcijami redno posodobljena.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več