Telefoni
12.04.2016 14:22

Deli z drugimi:

Share

Novi HTC 10: izdelan do popolnosti

Inženirska odličnost družbe HTC prinaša detajlno izdelavo, neprimerljivo delovanje in vodilni položaj na področju zajemanja posnetkov.
Novi HTC 10: izdelan do popolnosti
Novi HTC 10: izdelan do popolnosti

HTC je danes s predstavitvijo najnovejšega pametnega telefona razkril, kaj je za zaprtimi vrati delal minulih 12 mesecev. S pomočjo povratnih informacij s strani uporabnikov, ki so neločljivi del razvojnega procesa, in z osredotočenostjo na podrobnosti pametni telefon HTC 10 prinaša vse, kar posameznik pričakuje od paradne naprave.

»Moč desetice« oziroma »Power of 10« simbolizira veličino in neodvisnost, pa tudi, da je celota večja od vsote posameznih delov. Nova pridobitev v paleti telefonov HTC združuje prvorazredno kamero z najboljšim zvokom, povsem nov enoten kovinski dizajn in neprimerljivo delovanje.

Zasnovan do popolnosti

Navdihnjen s svetlobo in izdelan do popolnosti, telefon HTC 10 uporablja nov pristop k dizajnu, kjer so drzne linije izdelane iz trde kovine. S tem ko lepo zajamejo svetlobo, zaobljeni robovi dajejo tanjši in vitkejši videz ob nevidnem zlitju steklene sprednje strani naprave s kovinskim ohišjem.

HTC pri zasnovi novega telefona ni vzel pod drobnogled le materialov, temveč se je osredotočil tudi za najmanjše podrobnosti. Ekipe snovalcev so si prizadevale zasnovati telefon, ki ima lepo oblikovan gumb za vklop, kjer zvočniki ustvarijo eleganten videz in boljšo kakovost zvoka in pri katerem senzor prstnih odtisov prepozna uporabnikov prst skoraj pod vsakim kotom.

Prav tako je pomembna popolnoma pravilna izdelava. Telefon HTC 10 je zasnovan, da prenese vsakodnevno obrabo, udarce in praske. V fazi načrtovanja je bila naprava izpostavljena več kot 168 uram ekstremnih temperaturnih testov, vse od zmrzovanja na -20 stopinjah Celzija do temperature 60 stopinj Celzija. Dodatno je bilo izvedenih še več kot 10.000 testov za padce, ukrivljenje, praske in korozijo.

Prvovrstna kamera!

V družbi HTC so prepričani, da je HTC 10 opremljen z najboljšo kamero za pametni telefon na trgu. Gre za prvi telefon na svetu z optično stabilizacijo slike z veliko odprtostjo zaslonke (f/1,8) na kamerah na sprednji in zadnji strani naprave, ima pa tudi nove večje senzorje in novo generacijo tehnologije Ultra Pixels z 12 milijoni slikovnih točk (1.55 mikrometra na slikovno točko) s hitrejšim laserskim samodejnim ostrenjem na glavni kameri. Skupaj s širokokotnim objektivom in možnostjo uporabe zaslona kot bliskavice pri zajemanju posnetkov s kamero UltraSelfieTM na sprednji strani naprave telefon zagotavlja briljantno ostre fotografije visoke ločljivosti tudi ob slabši svetlobi tako pred kot za objektivom.

S kamero, ki se zažene v le 0,6 sekundah, in drugo generacijo samodejnega laserskega ostrenja, ki omogoča hitrejšo izostritev posnetkov, je telefon dovolj hiter za uporabo funkcije hitrega zaporednega zajema posnetkov (ang. burst mode). Vse nastavitve so priročno nameščene na dosegu rok, opcija Pro Mode pa še vedno ponuja napredne možnosti za bolj izkušene fotografe, vključno s funkcionalnostjo za RAW format.

Kamera, ki je po kriterijih spletne strani DxOMark prejela 88 točk*, je tako osvojila eno najboljših ocen za kakovost kamere na pametnih telefonih doslej. To je rezultat na deset tisoče ur, namenjenih izboljševanju vsakega elementa za zagotovitev prvovrstnih fotografij in video posnetkov.

Najboljši po videzu, najboljši po zvoku

Ampak ni zgolj zajemanje posnetkov tisto, kar uvrša ta pametni telefon v ospredje. Telefon HTC 10 združuje živahne video posnetke v ločljivosti 4K in prvi v svetu omogoča snemanje popolnega 24-bitnega zvoka visoke ločljivosti, ki v dvakratnem frekvenčnem razponu zajame 256-krat več podrobnosti kot običajni posnetki. S tem uporabniku omogoča izkušnjo, kot bi posneto vsebino doživel v živo.

HTC 10, ki je narejen za avdiofile, se ponaša s certifikatom Hi-Res Audio in je bil zasnovan za predvajanje glasbe na način, kot si ga je zamislil ustvarjalec. Ojačevalnik za slušalke, ki omogoča dvakrat močnejši zvok od običajnega ojačevalnika, spodobnost nadgradnje iz 16-bitnega na 24-bitni zvok in visoko zmogljiva pretvorba iz digitalnega v analogni zvok se čudovito združujejo. Omogočajo desetkrat nižjo stopnjo motenj kot druge naprave na trgu ter ustvarjajo neprekosljivo celostno zvočno izkušnjo.

Ker vsak uporabnik sliši stvari drugače, povsem nov sistem Personal Audio Profile na telefonu HTC 10 bistveno izboljša zvočno izkušnjo. S tem ko ustvari edinstven profil, uglašen s sluhom posameznika, dinamično prilagodi posebne zvočne frekvence vsakemu ušesu. S tem uporabniku omogoči, da sliši glasbo, kot si jo je zamislil njen ustvarjalec. Preoblikovane visokofrekvenčne zvočnike s sistemom HTC BoomSound™ odlikuje enako ločevanje »visokotoncev« in »nizkotoncev« kot pri vodilnih akustičnih sistemih. Takšna zasnova skupaj z namenskim ojačevalnikom na vsakem zvočniku izboljšuje uporabniško izkušnjo ter ustvari čistost zvoka, kot je doslej še ni bilo na pametnem telefonu.

Odličen zvok si zasluži odlične slušalke, zato ima ta paradni telefon priložene najboljše visoko resolucijske slušalke. Z 8 mikrometri tenko posebno polimerno membrano in 70-odstotno predimenzioniranimi gonilniki je poslušalec deležen bogatejšega zvoka in dvakratnega frekvenčnega razpona, kar omogoča uživanje v najboljši zvočni izkušnji od samega začetka.

Najboljše delovanje

Poleg popolne strojne opreme telefona HTC 10 je HTC ustvaril tudi najboljšo programsko opremo. Z aplikacijami, ki se zaženejo dvakrat hitreje in z delovanjem zadostijo visokim pričakovanjem, in zaslonom visoke ločljivosti Quad HD, ki je za 30-odstotkov bolj barvit in ustvarja pristen kinematografski občutek ter se veliko bolje odziva na dotik kot njegov predhodnik, telefon sledi že najmanjšim in najhitrejšim premikom prstov uporabnikov.

Osredotočenost na podrobnosti pa se tu ne konča! Ker je podjetju pomembna varnost ljudi, je ustvarilo bralnik prstnih odtisov, ki telefon odklene v svetlobnih 0,2 sekunde in je algoritmično zasnovan, da s časom prepozna uporabnika vedno hitreje in natančneje.

S procesom zasnove od znotraj navzven za daljše delovanje je HTC 10 opremljen z najnovejšim procesorjem Qualcomm Snapdragon s podporo za hitra mobilna omrežja 4G/LTE. Vsak telefon je opremljen tudi s tehnologijo Boost+, ki omogoča hitrejše delovanje telefona, potroši manj energije ter zagotovi funkcije za uspešno varovanje naprave in upravljanje aplikacij. Pri tem vključuje opcijo »smart boost«, ki samodejno optimizira spomin, opcijo »game battery booster« za manjšo porabo energije med igranjem iger in nov sistem PowerBotics. Slednji samodejno zazna in izklopi aplikacije, ki porabijo preveč energije, in tako izboljša življenjsko dobo baterije za 30 odstotkov, s čemer enkratno polnjenje zadošča za do dva dneva.

Poleg tehnologije Boost+, ki optimizira delovanje in tako omogoča lažji zagon aplikacij, funkcija App Lock doda novo plast zaščite, saj uporabniku daje nadzor, da poljubne aplikacije zaklene. Dodatno funkcija App Manager daje možnost za takojšnji popravek posamične aplikacije, ko ta ne deluje.

HTC 10 spremlja tudi najnovejši polnilec za hitro polnjenje (3.0 Rapid Charger) z izboljšanim uravnavanjem toplote. Že v 30 minutah telefon doseže 50-odstotno napolnjenost baterije, kar je še posebej dobrodošlo za ljudi, ki se z nizko ravnjo napolnjenosti baterije srečajo še pred koncem delovnega dneva.

Pod nadzorom uporabnika!

Z zmanjševanjem števila podvojenih in prednameščenih aplikacij ter napihnjenega programja (ang. bloatware) in prepletanjem najboljšega iz družb HTC in Google je nastal poenostavljen telefon, ki uporabniku omogoča nadzor nad napravo.

Zahvaljujoč posebej zasnovani opciji Freestyle Layout uporabnik nima vnaprej določene postavitve zaslona. Namesto tega lahko izrazi svojo kreativnost s pomikanjem ikon, nalepk in gradnikov na poljubno mesto. Lahko jih razvrsti v sloje, organizira v skupine, poveže nalepke z aplikacijami, po želji pa tudi odstrani.

Najnovejša različica funkcije HTC Themes uporabniku omogoča dostop do tisoče tem v profesionalnem videzu. Vsaka vključuje tudi svojo paleto ikon, ozadij in zvokov, kar omogoča še večjo prilagoditev telefona glede na uporabnikov osebni stil.

Za še bolj poenostavljeno uporabniško izkušnjo telefon HTC 10 kot dodatek ponuja povsem nov ovitek Ice View case z delno prozorno in tako vsestransko uporabno sprednjo stranjo. To pomeni, da se lahko uporabnik odzove na klic ali sporočilo, preskoči skladbo ali zajame posnetek, ne da bi pri tem odprl ovitek telefona. Gre za preprosto uporabo, ki ne zmanjšuje zaščite naprave.

Novi HTC 10 bo v Sloveniji na voljo od maja 2016 v dveh osupljivih barvnih kombinacijah: karbonsko sivi (Carbon Gray) in glacier srebrni (Glacier Silver).


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več