Telefoni
02.03.2015 14:43

Deli z drugimi:

Share

Oživitev uporabnikovega sveta z novim HTC One

Z edinstveno kombinacijo elegance in zmogljivosti pametnega telefona HTC One M9 je vsaka izkušnja bolj doživeta.
Oživitev uporabnikovega sveta z novim HTC One
Oživitev uporabnikovega sveta z novim HTC One

HTC je predstavil svoj najbolj zmogljiv pametni telefon doslej – HTC One M9. Najnovejši paradni konj prihaja iz priznane družine pametnih telefonov HTC One in je brezčasna klasika, ki lepoto in eleganco združuje s stilom in zmogljivostjo ter tako omogoča kar najboljšo uporabniško izkušnjo.

»HTC je zgradil svoj ugled na zahtevnih pričakovanjih v mobilni industriji,« je dejala Cher Wang, predsednica družbe HTC, in dodala: »pametni telefon HTC One M9 znova prepriča z eleganco in videzom v kombinaciji s pametnimi funkcijami, ki omogočajo oživitev uporabnikovega sveta in tesno povezanost s stvarmi, ki so zanj najbolj pomembne. HTC One M9 tako ni le telefon, ampak tako rekoč podaljšek njegovega lastnika.«

Popolna počastitev oblikovanja

Osnovan na triletnih prizadevanjih za odličnost HTC One M9 v izviren dizajn združuje najboljše lastnosti nagrajenih predhodnikov, pametnih telefonov HTC One M7 in HTC One M8. Prepoznavni kovinski robovi skupaj z elegantnimi krivuljami poskrbijo za plemenit videz naprave. Enoten kovinski dizajn, ki ga poudarja značilno drugačna in obstojna dvobarvna kombinacija srebrne in rožnato-zlate zunanjosti, ob majhnosti naprave omogoča preprosto držanje naprave v roki. Gladke zlate1 stranice lahkotno prehajajo v srebrno ohišje na hrbtni strani ter obdajajo svetel in živahen zaslon.

HTC Sense 7: podaljšek uporabnika

Telefon se mora prilagoditi in sporočati, kdo je njegov uporabnik. Nova izkušnja z uporabniškim vmesnikom HTC Sense™ 7 zato lastniku telefona predaja popoln nadzor. Velika prilagodljivost tem na podlagi inteligentne analize najljubših fotografij ter bogatih barvnih shem in ozadij prek funkcije HTC Themes uporabnika postavi v samo središče izkušnje s pametnim telefonom.

Kot sopotnik na vsakem koraku telefon obogati mobilno uporabniško izkušnjo. Vmesnik Sense 7 z zaznavanjem lokacije in umeščanjem najbolj uporabnih aplikacij na začetni zaslon temu daje povsem nov pomen. Ne glede na to, kje je uporabnik – doma, v službi ali pri igri – ima s tem vsebinskim in prilagodljivim gradnikom vse potrebne funkcije le dotik stran. Še bolj inteligentna aplikacija HTC BlinkFeed™, ki prav tako uporablja podatke o lokaciji, priporoča tudi zanimivosti, novice in informacije ter poenostavlja odkrivanje skritih draguljev v okolici.

Neverjetni posnetki: ustvarjanje najlepših spominov

Najboljša kamera je tista na pametnem telefonu v uporabnikovem žepu. Kameri na pametnem telefonu HTC One M9 sta zasnovani tako, da izjemno kakovostno ujameta vsak trenutek, ki ga lahko uporabnik nato vedno znova podoživi. Glavna kamera z ločljivostjo 20 milijonov slikovnih pik poudari vsako najmanjšo podrobnost, steklena leča pa napravo ščiti pred praskami. Za ustvarjanje živahnih videoposnetkov kamera omogoča tudi snemanje filmov v tehnologiji ultra HD – ločljivosti 4K.

Zanimivi trenutki lahko presenetijo in se pogosto ne zgodijo ob primerni svetlobi. Pametni telefon HTC One M9 je zvest spremljevalec ljubiteljev spontanosti, saj sprednja kamera z zmogljivo funkcijo UltraPixel™ odlične posnetke posname tudi v slabši svetlobi. Dinamična osvetlitvena avtomatika in funkcija UltraPixels zajameta 300 odstotkov več svetlobe kot standardne kamere. Zato so avtoportreti ostrejši in bolj naravni ter uravnoteženi v vseh svetlobnih pogojih.

Kombinacija uporabniškega vmesnika HTC Sense 7 in programske opreme EYE™ Experience uporabniku omogoča preprosto zajemanje kreativnih posnetkov. Množica novih učinkov za urejanje fotografij uporabniku dovoli izkazati osebno ustvarjalnost pri vsakem posnetku. Aplikacija Zoe™ omogoča samodejno urejanje posnetkov po lastnih željah, njihovo povezovanje z izbrano glasbo² in združevanje s posnetki prijateljev.

Pri kazanju slik prijateljem lahko brskanje v množici neverjetnih posnetkov postane težavno. Kjerkoli so posnetki shranjeni, galerija HTC One Gallery poenostavi iskanje po celotni knjižnici fotografij z združenim pregledovanjem fotografij na telefonu, na družbenih omrežjih in tudi na izbranih platformah v oblaku. Celotna knjižnica in s tem tudi iskanje fotografij glede na datum, lokacijo, dogodek ali album je tako na dosegu roke. Aplikacija Image Match pa omogoča celo iskanje s primerjavo samih fotografij.

Razburljiv zvok: razlika je slišna

Kakovostna izkušnja gledanja posnetkov si zasluži prvovrsten zvok. Pametni telefon HTC One M9 s funkcijo HTC BoomSound™ zagotavlja visokokakovostno predvajanje zvočnih posnetkov. Za pametne telefone iz družine HTC One značilen par stranskih zvočnikov, usmerjen proti uporabniku naprave, je sedaj združen s sistemom zvočnikov 5.1 Dolby® Surround sound3. Uporabnik se dogajanju tako še bolj približa in se prepusti vrhunskemu večdimenzionalnem kinematografskem poslušanju. Združena sistema HTC BoomSound in Dolby Audio™ ustvarita popolno zvočno ujemanje in poskrbita za uživanje v filmih z zvokom kot iz kina tudi brez uporabe slušalk ali zunanjih zvočnikov. Podpora popolnega 24-bitnega zvoka visoke ločljivosti HD, ki prekaša celo kakovost zvoka CD-plošč, bo ob uporabi bodisi slušalk bodisi zunanjih zvočnikov prepričala tudi najzahtevnejše ljubitelje glasbe. Preplet funkcij BoomSound, Dolby Audio, dobro uglašenega zvočnega profila in procesorja Qualcomm® Immersive Audio da glasbi in filmom nezgrešljiv pečat telefona HTC One M9.

Povezovanje sveta uporabnika

Ker pametni telefoni hitro postajajo središče domače zabave, aplikacija HTC Connect™ omogoča preprosto uživanje v multimedijskih vsebinah s povezovanjem telefona z drugimi napravami. S samo tremi dotiki zaslona se telefon poveže z združljivo televizijo ali zunanjimi zvočniki vodilnih proizvajalcev, vključno z izdelki blagovne znamke Harman Kardon. Funkcija za seznam predvajanja znotraj aplikacije HTC Connect skupaj s pametno medijsko platformo Qualcomm® AllPlay™ in brezžično medijsko tehnologijo Blackfire Research™ uporabniku in njegovim prijateljem omogoča prenos vsebine s pametnega telefona na številne domače naprave. Več pametnih telefonov se lahko prek opcije seznama predvajanja Qualcomm AllPlay poveže z istim zvočnikom. Za ultimativno izkušnjo popolne povezljivosti pametnega telefona in televizije je na HTC One M9 ekskluzivno prednaložena aplikacija Peel® Smart Remote. Ta uporabniku omogoča takojšnje predvajanje najljubših oddaj ter se obenem celo uči o njegovih navadah gledanja. Na podlagi zbranih podatkov pa nato pametni telefon spremeni v osebnega televizijskega vodnika in daljinski upravljalnik.

Dodatki in razpoložljivost

Pametni telefon HTC One M9 bo na razpolago s širokim naborom edinstvenih in prilagodljivih dodatkov. Izstopa druga generacija ovitka HTC Dot View, ki z množico novih lastnosti in barvnih različic uporabniku ponuja še več možnosti za retro prilagoditev videza naprave. Prozorni hrbtni del ovitka ohranja prvinskost brez zakrivanja pametnega telefona ter s preobrazbo v mini igralno napravo vnese zabavo v še tako dolgočasno situacijo. Novi ovitek HTC Dot View ne bo v napoto niti pri uporabi aplikacij, kot so Instagram, Snapchat in Badoo, saj lahko uporabnik zaradi prozornosti ovitka tudi skozenj vidi opozorila o najnovejših fotografijah, sporočilih in prijavah.

Življenje nima meja. Ko pustolovski duh uporabnika popelje v neznano, vodoodporna ovitek IP68 Active Case in slušalke Active Headset omogočijo uporabljanje pametnega telefona HTC One M9 tudi na razburljivih pustolovščinah.

HTC One M9 bo dostopen v dvobarvni srebrni in rožnato-zlati kombinaciji, enobarvnih metalno sivi in zlati ter dvobarvni zlati in rožnati barvni različici. V Sloveniji predvidoma na začetku maja.

Več informacij o pametnem telefonu HTC One M9, vključno s seznamom dodatkov, je dostopnih na spletni strani www.htc.com.

¹ Vse navedbe se navezujejo na barve, ne na same kovine.

² Uporaba avtorskih materialov brez dovoljenja je prepovedana.

3 Proizvedeno z licenco družbe Dolby Laboratories. Dolby in Dolby Surround sta tržni znamki družbe Dolby Laboratories


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901