Telefoni
08.04.2015 11:42
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kingzone Z1: cenovno dostopni tablifon

Pisali smo že o številnih ugodnih pametnih telefonih s Kitajske, ki se že lahko brez težav spopadajo z giganti mobilne industrije. Tu je šlo večinoma za manjše telefone, sedaj pa smo zasledili tudi odličen primerek za tiste, ki želijo večji ekran.
Kingzone Z1: cenovno dostopni tablifon
Kingzone Z1: cenovno dostopni tablifon

Kingzone Z1 je 5,5-inčni in 7,5 mm tanek pametni telefon s kovinsko obrobo in plastično zadnjo stranjo. Ta omogoča menjavo 3.500 mAh baterije, ki je dosti večja, kot smo vajeni v zadnjih modelih vodilnih proizvajalcev. Vizualno nas telefon najbolj spominja na Googlove Nexuse, saj nima izrazitih vizualnih elementov na sprednji strani. Na zadnji pa poleg kamere in skenerja prstnih odtisov najdemo še logotip proizvajalca.

Po zmogljivosti najdemo pričakovane komponente za nizkocenovnega kitajskega tekmeca. Namesto Snapdragona poganja telefon 64-bitni osem jedrni 1,7 GHz MediaTek procesor in Mali grafično jedro na katerih teče Android 4.4 Kitkat s Kingzonovim uporabniškim vmesnikom KOS 1.2. Za večopravilnost je na voljo 2 GB pomnilnika in 16 GB notranjega spomina, ki ga lahko še razširimo z do 64 GB microSD kartico. Telefon podpira tudi hitra LTE omrežja, NFC in OTG.

5,5-inčni IPS LCD ekran ima resolucijo 1280×720, kar je v dneh quadHD tekmecev nizka vrednost za telefon te velikosti. Na srečo je večina video vsebin na voljo v 720p resoluciji, zato smatramo to resolucijo kot sprejemljiv kompromis. Za snemanje sta na voljo Sonyjeva 13 MP F2.0 kamera zadaj in presenetljivo velika 8 MP kamera za selfije.

Za ceno malo manj kot 200 € vam težko odsvetujemo ta telefon. Se bo lahko kosal z najnovejšimi Samsungi in LGji? Gotovo ne. Je primeren kompromis za tiste, ki želijo velik telefon po sprejemljivi ceni? Vsekakor. Če vam to zveni kot dober nakup, je telefon že na voljo v spletni trgovini GearBest (bit.ly/kingzone-z1), kjer smo za svoje zveste bralce pridobili še kodo za 27 € popusta. Pri naročilu le vtipkajte kodo GBKZ1 v polje »coupon code«.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640