Telefoni
27.11.2016 13:21
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft ponovno za kupci pametnih telefonov

Osebni računalniki vse-v-enem Microsoft Surface naj bi se zlahka kosali z že uveljavljenimi računalniki iMac podjetja Apple.
Osebni računalniki vse-v-enem Microsoft Surface naj bi se zlahka kosali z že uveljavljenimi računalniki iMac podjetja Apple.

Zahvaljujoč predhodnemu vodenju Steva Ballmerja, so pri Microsoftu povsem zamudili revolucijo pametnih telefonov. To je omogočilo podjetjem kot so Apple, Google in Samsung, da prevzamejo trg in določajo prihodnji razvoj. Vendar pa se s tem ne strinja novo vodstvo pri Microsoftu. Kot je jasno nakazal Satya Nadella, ki je vodilni položaj zasedel v začetku leta 2014, se pri Microsoftu pripravljajo na ponovno napad na trg pametnih telefonov.

V intervjuju za avstralski časnik Australian Financial Review je Nadella strategijo razvoja pametnih telefonov opisal kot unikatno za trg, kjer v tem trenutku prevladuje poplava najrazličnejših proizvajalcev. Pri razvoju pametnega telefona Surface se pri Microsoftu osredotočajo predvsem na to kaj unikatnega lahko kupcem dejansko ponudijo. Več podrobnosti ni bilo razkritih vendar pa si lahko na podlagi telefona HP Elite X3, ki med drugim ponuja možnost uporabe kot nadomestilo za računalnik, predstavljamo v kateri smeri si želijo razvijati pametne telefone v prihodnje. V kombinaciji z novimi Windows 10 lahko že danes pametni telefon Elite X3 uporabljate kot nadomestilo za klasični računalnik. Vse kar morate za to storiti je priklopiti telefon na zaslon kjer se vam odprejo klasični Windows 10 za računalnike. S tem si želijo pri Microsoftu ustvariti unikatno kombinacijo med programsko opremo in strojno opremo, ki uporabnika več nebi omejevala ne glede na to katero napravo v danem trenutku uporablja.

Predstavitev pametnega telefona se pričakuje za konec leta 2017, ravno takrat ko bodo tudi pri Applu predstavili povsem nov iPhone s katerim bo zabeležena 10. obletnica obstoja telefona. Zato bo zanimivo spremljati kako se bosta večna rivala odrezala s svojimi produkti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178