Telefoni
05.03.2014 11:49
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi videoposnetek Microsoftove revolucionarne digitalne asistentke Cortana!

Microsoftova digitalna asistentka Cortana bo združevala najboljše lastnosti digitalnih asistentka Apple Siri in Google Now.
Microsoftova digitalna asistentka Cortana bo združevala najboljše lastnosti digitalnih asistentka Apple Siri in Google Now.

Takoj za tem, ko je spletni portal TheVerge javnosti razkril prve fotografije Microsoftove digitalne asistentke Cortana za prihajajoči mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1 (http://bit.ly/MS-Cortana), se je na spletu pojavil še prvi videoposnetek novosti. Za objavo videoposnetka na spletnem portalu YouTube so poskrbeli zanesenjaki spletnega portala UnleashThePhones.com, iz njega pa so razvidne osnovne možnosti uporabe digitalne asistentke Cortana. Ta naj bi se brez težav kosala kosala z Applovo digitalno asistentko Siri in Googlovo Now, saj naj bi združevala najboljše lastnosti obeh svetov.

Iz objavljenega videoposnetka je razvidno, da Microsoftova digitalna asistentka Cortana za mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1 od uporabnika najprej zahteva vnos Microsoftovega uporabniškega računa. Nato mora uporabnik novosti še potrditi dostop do lokacijskih podatkov, sistema za vnos govora, kontaktov, koledarja, elektronske pošte, kratkih sporočil SMS, zgodovine spletnega brskanja in še mnogo več. Digitalno asistentko Cortana lahko za nameček še poosebimo preko niza namenskih vprašanj, na voljo pa je celo funkcija za uporabljanje s sporočili in klici medtem ko spimo.

Kako se Microsoftova digitalna asistentka Cortana za mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1 obnese v praksi si oglejte na spodnjem videoposnetku oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/Cortana-Video.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710