Telefoni
21.09.2012 07:55

Deli z drugimi:

Share

Motorola stavi na mobilnik z Intelovim procesorjem

Motorola Razr i: Androidov mobilnik z močjo procesorja Intel!
Motorola Razr i: Androidov mobilnik z močjo procesorja Intel!

Podjetje Motorola je najavilo razpoložljivost novega pametnega mobilnega telefona, ki se lahko povsem kosa z najboljšimi izdelki konkurenčnih podjetij. V nekaterih pogledih je ta še celo boljši. Pametni mobilni telefon Motorola Razr i ima namreč eno posebnost – Intelov procesor Medfield. Tu gre za zmogljiv procesor Atom, ki podatke preračunava s frekvenco dveh gigahercev. Za tekoče prikazovanje grafičnih vsebin pa skrbi vgrajena grafika Intel GMA. Pri tem jima je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete 1 GB.

Kakovostnemu izrisu slik je kos zaslon Super AMOLED Advanced s 4,3-palčno oziroma 10,9-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 540 x 960 slikovnih točk. Za zajem fotografij in videoposnetkov je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. Podatke lahko shranjujemo tako na vgrajeni pomnilnik kapacitete osem gigabajtov kot na pomnilniške kartice microSD. Da pametnemu mobilnemu telefonu Motorola Razr i me bi prehitro zmanjkalo moči, skrbi zmogljiva litij-ionska baterija kapacitete 2000 mAh.

Zmogljivo strojno opremo pred padci in udarci varuje kompaktno ohišje iz kevlarja. Ta je petkrat močnejše od jekla ter ima tako visoko kemično odpornost kot nizko toplotno prevodnost. Pametnemu mobilnemu telefonu Motorola Razr i dajeta piko na i še brezstična tehnologija NFC in mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Nadgradnja na novejši Android 4.1 Jelly Bean bo na voljo še pred koncem leta. Pametni mobilni telefon Motorola Razr i bo na voljo zgolj v črni barvi in bo na evropska tla prispel v oktobru.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

EPSON

, ,