Telefoni
09.01.2017 10:40
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvič pokazali novo Nokio z Androidom

Prvič pokazali novo Nokio z Androidom
Prvič pokazali novo Nokio z Androidom

Družba HMD Global je naznanila prvi pametni telefon, ki bo nosil ime Nokia, poganjal pa ga bo vsem dobro znani Android. Nokia 6 bo opremljena s 16 MP kamero, 3.000 mAh baterijo, 4 GB RAM-a in 64 GB pomnilniškega prostora, ki ga bo uporabnik lahko še razširil, saj bo Nokia 6 kompatibilna z microSD kartico. Nokia 6 naj ne bi bil edini letošnji pametni telefon s tem imenom, saj je HMD Global napovedal še več naprav za leto 2017.

Sam dizajn naprave ne bo ravno postavljal novih mejnikov na področju mobilne telefonije – Nokia 6 je narejena iz enega kosa aluminija – vendar še vedno govorimo o modernem dizajnu pametnega telefona, ki premore HD zaslon z diagonalo 13,97 centimetrov in ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik.

Kot je bilo pričakovati, bo Nokia 6 opremljena z Androidom in sicer s sedmo verzijo imenovano Nougat. Za razliko od Nokie Lumie (Windows), bo Android za Nokio 6 pomenil precejšnjo prednost, saj bo na tak način telefon kompatibilen z najrazličnejšimi aplikacijami, ki so dostopne na tržišču.

Nova Nokia bo najprej zakorakala na kitajski trg, ki je še vedno v velikem gospodarskem vzponu. To za Nokio pomeni večji potencial za uspeh, kot bi ga imela na evropskem ali ameriškem tržišču. V letu 2016 je na Kitajskem uporabljalo pametni telefon preko 552 milijona uporabnikov, ta številka pa naj bi letos zrasla na 593 milijona uporabnikov. Ponovna gradnja znamke Nokia bo zato v tem okolju precej lažja kot bi bila v bolj nasičenih okoljih, kjer je Nokia nekoč že kraljevala.

Nokia 6 je nedvomno usmerjena v srednji cenovni rang mobilnih telefonov. Procesor Snapdragon 430 ne bo ravno omogočal dih jemajočega delovanja naprave, bo pa Nokia 6 še vedno povsem konkurenčna podobnim pametnim telefon v istem cenovnem razredu. Začetna cena Nokie 6 bi naj bila na Kitajskem postavljena na 1699 Yuanov (233 evrov).

Nokia 6 naj bi bila na voljo relativno kmalu, vendar točen datum začetka prodaje še ni znan. Naslednji veliki dogodek na koledarju mobilne telefonije je Mobile World Congress, ki svoja vrata odpira 27. februarja, na tem dogodku pa bi bilo lahko podali nove informacije o novi Nokii.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več