Operacijski sistemi
14.12.2014 11:51
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 prednosti za Android OS

7 prednosti za Android OS
7 prednosti za Android OS

Izbira pametnega telefona v poplavi alternativ, ki so razpoložljive na trgu, predstavlja neprimerljivo večji izziv kot v preteklosti. Prvi korak je odločitev o platformi. V tem trenutku to največkrat pomeni izbiro med iOS in Android OS. Med enostavnostjo ali fleksibilnostjo in s tem povezano kompleksnostjo. V nadaljevanju je predstavljenih sedem argumentov, ki predstavljajo prednost Androidovega operacijskega sistema.

  1. Googlove storitve so tesneje integrirane z napravami Android kot iOS. To velja tudi za posodobitve, ki so Androidovim uporabnikom na voljo prej.

  2. Večina Androidovih naprav omogoča zamenjavo baterije v primeru, da se po dolgotrajni uporabi ta izstroši.

  3. V primeru potrebe po dodatnem spominu lahko uporabite SD kartice s pomočjo katerega si povečate pomnilniško kapaciteto.

  4. Android OS omogoča aplikacije s pomočjo katerih si lahko natančno nastavite kdaj se vam na zaslonu pojavi katera aplikacija.

  5. Polnilci delujejo na podlagi standardnega USB, ki je mnogo bolj razširjen kot prirejen polnilec za iOS naprave.

  6. Na Androidovi platformi je raznolikost ponudbe večja. Obstaja večje število različnih naprav tako po dimenzijah kot tudi glede na cenovni segment.

  7. V primeru pametnih telefonov z najboljšimi specifikacijami so cene kljub temu nižje kot pri konkurenčni iOS platfomi.

Končna odločitev je tako izključno odvisna od vaših prioritet. Uporabniki katerim je fleksibilnost pomembna se bodo odločili za Android. Ostali, ki življenja nočejo zapravljati za urejanje nastavitev in si želijo napravo pri kateri je že v osnovi vse pripravljeno, pa se bodo odločili za platformo iOS.



Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več