Operacijski sistemi
24.09.2014 09:42

Deli z drugimi:

Share

Če znaš z mobitelom, znaš tudi s terminalom

Najnovejša različica terminala podjetja Chainway, speciliziranega za zagotavljanje opreme za zbiranje podatkov in rešitev v različnih panogah, ne uporablja več le sistema Windows, temveč tudi Android, ki je za uporabnike – kot so ugotovili tudi v industriji mobilnih telefonov – bolj naraven in enostavnejši za uporabo.
Če znaš z mobitelom, znaš tudi s terminalom
Če znaš z mobitelom, znaš tudi s terminalom

Kaj to pomeni? Terminal C4000 ima lepši in preglednejši uporabniški vmesnik, ki ga zna uporabljati vsak, ki ima pametni telefon. Terminal je izjemno uporaben na različnih področjih – v logistiki, medicini, pri skladiščenju, cestnem inženiringu, inšpekcijskih pregledih … pa naj gre za delo zunaj ali v zaprtih prostorih, saj je vedno »on-line«.

To, da ima operacijski sistem Android, za terminal Chainway C4000 seveda pomeni tudi, da je možno na njem uporabljati vse aplikacije iz Play trgovine, tako kot na telefonu. Skladiščnik bo odslej tako lahko med skeniranjem izdelkov v hipu odgovoril tudi na šefovo elektronsko pošto ali med malico odigral epizodo Angry Birds. Lažji pa je tudi razvoj aplikacij v programskem jeziku Java in sicer s pomočjo Android Studia; omogoča tudi razvoj s spletnimi tehnologijami (Phonegap). Priloženo ima programsko opremo za razvoj aplikacij (Software Development Kit oziroma SDK), s katero lahko dostopamo do različnih senzorjev (NFC, barkoda, kamera …). Več podatkovnih kanalov in glasovna komunikacija zagotavljata komunikacijo v realnem času in podatkovno učinkovitost.

Chainway C4000 sicer odlikujejo enake lastnosti kot njegove predhodnike – kompaktnost, prenosljivost, vzdržljivost, uporabnost, privlačno velik zaslon, izjemna hitrost 3G prenosa podatkov in zares zmogljiva (velika) baterija. Ker pa sodi med »pametne« (Android) terminale, poleg tega ponuja boljšo, hitrejšo in enostavnejšo tehnologijo za zajemanje in obdelavo podatkov ter brezžično komunikacijo. Izmenjava podatkov z računalnikom poteka preko micro USB kabla. Ima tudi možnost priključitve prenosnega tiskalnika, »pištole« za lažje skeniranje črtnih kod s pripadajočo baterijo in razširljivo spominsko mesto – microSD.

Če uporabljate terminale je Chainway C4000 za Vas idealen izdelek – prinaša najboljše za svojo ceno, je veliko bolj enostaven za upravljanje, tako da lahko prihranite na času, in manj zapleten za vzdrževanje, kar je prav tako zagotovo velika prednost.

Za več informacij o Chainway terminalu se obrnite na podjetje IDentiks (info@identiks.si, 0590 90 550, www.identiks.si).

Več o terminalu >>


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več